Gdzie najtaniej kupić Artcam'a ?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
Kto jest troszke w temacie to ten zabytek ma mozliwość np. generowania kodu dla osi obrotowej czego inne wersje nie potrafia ,nie wspominając o całej reszcie co Expres nie miał i nie bedzie miał .... A co do wersji to jest juz 2013 

Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.

Tagi:
-
- Posty w temacie: 3
Słusznie prawi KAJOS.
Jeśli jest możliwość zakupu Artcama PRO 2009 za 75 $, to ten kto jest zainteresowany niech bierze PRO, a nie żadnego najnowszego Expressa.
Zaprawdę powiadam wam, że w nowszych wersjach (nawet PRO) nie ma niczego aż tak szczególnego, żeby płacić za to ciężkie pieniądze tylko dlatego, że w nazwie ma 2012/13 i nieco inny (moim zdaniem gorszy) interfejs.
Poza tym, ściągnąłem właśnie demo najnowszego Artcama 2013 Insignia.
Odpaliłem, i ........... wierzcie lub nie, ale jest wyraźnie wolniejszy niż 2009, a odpalony był na:
Win7 64 bit
Intel i7 3770K
16GB RAM
Nvidia GeForce GTX 570 (1.5MB RAM)
Podczas gdy na tym samym sprzęcie pod WinXP 32 bit (a więc tytko 3GB RAM do wykorzystania) , Artcam 2009 bryka po prostu szybciej niż w/w demo.
Reasumując.
mumin, jeśli chcesz, to oczywiście kupuj "pięknego, nowego" Expressa 2013, ale przypominam, że nie stworzysz w nim żadnej płaskorzeźby, zapłacisz więcej za mniej, a dodatkowo szybkością toto nie grzeszy.
Oczywiście zrobisz jak uważasz, to w końcu Twoje pieniądze.
Jeśli jest możliwość zakupu Artcama PRO 2009 za 75 $, to ten kto jest zainteresowany niech bierze PRO, a nie żadnego najnowszego Expressa.
Zaprawdę powiadam wam, że w nowszych wersjach (nawet PRO) nie ma niczego aż tak szczególnego, żeby płacić za to ciężkie pieniądze tylko dlatego, że w nazwie ma 2012/13 i nieco inny (moim zdaniem gorszy) interfejs.
Poza tym, ściągnąłem właśnie demo najnowszego Artcama 2013 Insignia.
Odpaliłem, i ........... wierzcie lub nie, ale jest wyraźnie wolniejszy niż 2009, a odpalony był na:
Win7 64 bit
Intel i7 3770K
16GB RAM
Nvidia GeForce GTX 570 (1.5MB RAM)
Podczas gdy na tym samym sprzęcie pod WinXP 32 bit (a więc tytko 3GB RAM do wykorzystania) , Artcam 2009 bryka po prostu szybciej niż w/w demo.
Reasumując.
mumin, jeśli chcesz, to oczywiście kupuj "pięknego, nowego" Expressa 2013, ale przypominam, że nie stworzysz w nim żadnej płaskorzeźby, zapłacisz więcej za mniej, a dodatkowo szybkością toto nie grzeszy.
Oczywiście zrobisz jak uważasz, to w końcu Twoje pieniądze.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Tak mnie zastanawia 1 rzecz.
Nowy PRO to minimum 6000 EUR...czy to nie taka okazja jak w komisie samochodowym z autami typu " igła nie śmigana oczywiście bezwypadkowa i oddam prawie darmo w dobre ręce"
Czy cena 75$za program wart ponad 8500$ o prawie takiej samej funkcjonalności tylko sprzed 5-6 lat nie jest podejrzana ?
A może to jakaś chińska podróbka/pirat...w sumie na torencie ta wersja "studencka" jest za free...
Nowy PRO to minimum 6000 EUR...czy to nie taka okazja jak w komisie samochodowym z autami typu " igła nie śmigana oczywiście bezwypadkowa i oddam prawie darmo w dobre ręce"
Czy cena 75$za program wart ponad 8500$ o prawie takiej samej funkcjonalności tylko sprzed 5-6 lat nie jest podejrzana ?
A może to jakaś chińska podróbka/pirat...w sumie na torencie ta wersja "studencka" jest za free...
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
Już kupiłem w Polsce od sympatycznych gości z którymi mogę porozmawiać, po chińsku niestety jeszcze nie potrafię, nie chodziło mi o to aby mieć najnowszą wersję tylko wersję legalną. Kupiłem od firmy z którą od paru lat współpracuję (nie wiedziałem że sprzedają też oprogramowanie) i jestem zadowolony wierzę że w razie problemów pomogą jak to robili wielokrotnie w innych przypadkach. A za pomoc warto zapłacić troszkę więcej.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
No to ja rozwieję wasze wątpliwości: nie jest to legalna wersja, kupując płacicie za cracka którego możecie sobie pobrać z neta za darmo. A Chincyk się cieszy, że zrobił w balona 
lajosz: co do różnic ja pracuję w ArtCAMie od wersji 5 i znam dokładnie wszystkie różnice pomiędzy wersjami i nie wyobrażam sobie pracy na przykład bez możliwości tworzenia ścieżki stałe-z, nowych narzędzi do rzeźbienia których w starym artcamie po prostu nie ma, ukierunkowanej tekstury czy 'uwalniania' reliefów.
No ale jak kto lubi.
Obejrzyjcie ten filmik
pozdr

lajosz: co do różnic ja pracuję w ArtCAMie od wersji 5 i znam dokładnie wszystkie różnice pomiędzy wersjami i nie wyobrażam sobie pracy na przykład bez możliwości tworzenia ścieżki stałe-z, nowych narzędzi do rzeźbienia których w starym artcamie po prostu nie ma, ukierunkowanej tekstury czy 'uwalniania' reliefów.
No ale jak kto lubi.
Obejrzyjcie ten filmik
pozdr
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
-
Ależ oczywiście, niektóre nowe funkcje w nowych wersjach są przydatne, ale dla kogoś kto dostatecznie dużo pracował w np. dziewiątce, nie są one wcale takie oszałamiające i spokojnie poradzi sobie bez nich.artmachining pisze:lajosz: co do różnic ja pracuję w ArtCAMie od wersji 5 i znam dokładnie wszystkie różnice pomiędzy wersjami i nie wyobrażam sobie pracy na przykład bez możliwości tworzenia ścieżki stałe-z, nowych narzędzi do rzeźbienia których w starym artcamie po prostu nie ma, ukierunkowanej tekstury czy 'uwalniania' reliefów.
No ale jak kto lubi.
Poza tym, to całe uwalnianie reliefów u konkurencji jaką jest Vectric Aspire było już od dawna i niejako z automatu. To samo z ukierunkowaną teksturą.
Natomiast Artcam nadrabiał właśnie większą ilością narzędzi do modelowania.
Gdyby połączyć oba te programy w jeden, to wyszłoby całkiem dobre oprogramowanie.
Jeśli można gdzieś legalnie kupić tanio starszą wersję PRO, to ja nadal podtrzymuję, że lepiej kupić właśnie PRO (nawet starszą) niż najnowszego Express-a tudzież Insignię.
Oczywiście to moja subiektywna opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać.