mój układ zasilacza
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
też tak myślę - pewniejsze rozwiązanie pod paroma względami...pukury pisze:ja i tak myślę że do zasilania logiki lepiej mieć osobne trafo
SpotkanieCNC: STOM-TOOL Marzec 2014
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
za 15zł - wystarczające nowe dla logiki...webserver pisze:gieldzie kupi sie za 10zl uzywane.
SpotkanieCNC: STOM-TOOL Marzec 2014
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
Fajnie wam się wydaje cudze pieniążki
Co do meritum- 12V potrzebne będzie (tak przypuszczam ) do przekażników, ap rzy okazji obniży napięcie dla stabilizatora logiki . Poza tym idąc trpem myśli "osobnego trafa" to można zrobić tyle torów zasilających ile silników + logika. Proszę szaleć
Ale to już na koszt własny.
Webserver ty musisz być forsiasty skoro tak szybko jesteś w sklepie

Chodziło mi głównie o zakkłócenia od strony silników.
Co do szeregowego połączenia to powstałą przeróbka na płytce w trakcie montażu , odciąłem dopływ i połączyłęm z wyjściem 12V
Poruszana była jeszcze kwestia poboru mocy -> tego właśnie nie wiem, wszystko wyjdzie w praniu
Powodzenia
Co do meritum- 12V potrzebne będzie (tak przypuszczam ) do przekażników, ap rzy okazji obniży napięcie dla stabilizatora logiki . Poza tym idąc trpem myśli "osobnego trafa" to można zrobić tyle torów zasilających ile silników + logika. Proszę szaleć

Ale to już na koszt własny.
Webserver ty musisz być forsiasty skoro tak szybko jesteś w sklepie

Chodziło mi głównie o zakkłócenia od strony silników.
Co do szeregowego połączenia to powstałą przeróbka na płytce w trakcie montażu , odciąłem dopływ i połączyłęm z wyjściem 12V
Poruszana była jeszcze kwestia poboru mocy -> tego właśnie nie wiem, wszystko wyjdzie w praniu
Powodzenia
PYKNIJ na GG 5133624 to skocze na forum -> PLEASE
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 10
- Kontakt:
Sporo tak piszeszastony pisze:Webserver ty musisz być forsiasty skoro tak szybko jesteś w sklepie

Pozdrawiam PlotComplex.com
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
Spokojnie
Nie chce za każdym duperelem lecieć do sklepu, kupic a potem się okazuje że zakupy leżą i uśmiechają sie do mnie z wyszczerzonym,i zębami. Naprawdę NIE MAM MIEJSCA na dodatkowe pierdoły. Tak samo z tymi LM-ami. Lepiej poskładać co mam - do kupy (niech to ruszy), a dopiero braki uzupełniać . Co do logiki to nawet nie wiem jaki jest potrzebny prąd . Wyzej siebie nie przeskoczę
Powodzenia
Nie chce za każdym duperelem lecieć do sklepu, kupic a potem się okazuje że zakupy leżą i uśmiechają sie do mnie z wyszczerzonym,i zębami. Naprawdę NIE MAM MIEJSCA na dodatkowe pierdoły. Tak samo z tymi LM-ami. Lepiej poskładać co mam - do kupy (niech to ruszy), a dopiero braki uzupełniać . Co do logiki to nawet nie wiem jaki jest potrzebny prąd . Wyzej siebie nie przeskoczę

Powodzenia
PYKNIJ na GG 5133624 to skocze na forum -> PLEASE
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 10
- Kontakt:
Wlasnie daltego prubujemy cie przekonac ze rozwiazanie tego na osobnym trafie jest lepsze po co masz montowac uklad ktory nie bedzie dzialal dobrze lepiej zrobic odrazu tak jak ma byc zeby puzniej nie poprawiac ale zrobisz jak zechceszastony pisze:Spokojnie
Powodzenia

Pozdrawiam PlotComplex.com