Prośba o pomoc od forumowiczów

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

MoldMichal
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 9

Post napisał: MoldMichal » 19 wrz 2013, 18:51

"Dysortografia - specyficzne zaburzenie w nauce pisania, objawiające się popełnianiem błędów ortograficznych pomimo znajomości zasad pisowni i odpowiedniej motywacji do poprawnego pisania. Dysortografia może być korygowana, jednak całkowite ustąpienie objawów występuje bardzo rzadko." cytat z wikipedi :P

jak pisałem wyżej- staram się, ale niekoniecznie mi to wychodzi ;)
a wybaczcie nie będe sprawdzał każdego postu po 100 razy bo 90% nich pisze w pracy i szkoda mi czasu- zreszta to forum tematyczne o cnc, nie o ortografi, a dotego dział "na luzie" ...
chyba nie pisze aż tak tragicznie że się odczytać nie da :P
a kolego diodas1 nie wybieram sie za granice, a jak już przyjdzie mi na to ochota to najpierw naucze się języka :cool:

Pozdrawiam Michał

diodas1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6

Post napisał: diodas1 » 19 wrz 2013, 19:16

Nie wiem czy się wybierasz i czy kiedykolwiek to nastąpi. Skoro jednak uważasz że w Polsce nie żyje się tylko gnije, do tego Polska musi najpierw jakoś szczególnie zasłużyć żeby pisać o niej przez duże P... to chyba jednak w podświadomości marzysz o wyrwaniu się w szeroki świat. Tak przynajmniej wynikałoby z logiki. Inaczej trwanie w niekomfortowej sytuacji wygląda podobnie jak uparte mieszkanie w domu znienawidzonej teściowej i zalatuje nieco masochizmem. Jeżeli chodzi o błędy w pisaniu tekstów to nie będę lepiej wyrażał swojego zdania na temat wszelkich wynalezionych w ostatnich latach dys-... ani o szacunku dla czytających. Jednak obecnie nie ma większego problemu żeby w używanym do komunikacji sprzęcie włączyć funkcję sprawdzania pisowni. Mała rzecz a cieszy i nie zraża na dzień dobry do twórcy bełkotu od którego skóra się marszczy. Nie traktuj mojej wypowiedzi jako ataku na siebie ale jak dobrą radę.

pprzemo88
Posty w temacie: 1

Post napisał: pprzemo88 » 19 wrz 2013, 19:37

"Dysortografia - specyficzne zaburzenie w nauce pisania, objawiające się popełnianiem błędów ortograficznych pomimo znajomości zasad pisowni i odpowiedniej motywacji do poprawnego pisania. Dysortografia może być korygowana, jednak całkowite ustąpienie objawów występuje bardzo rzadko."
Michał przyznaj sie ..miales w szkole zaswiadczenie o Dysortografi ? :mrgreen:
sinumeric 840D/810/802/NUMS/HH-4290/Fanuc O-T /tokarka uniwersalna
tokarz CNC
"Poznań - miasto z piekła rodem.."
-Jestem chamem i mi z tym dobrze-

MoldMichal

Post napisał: MoldMichal » 19 wrz 2013, 19:50

no miałem :D ale to było już kilanaście dobrych lat temu :D
niewiem czy wtedy wymyslili az tyle "dys" :P
ech uczepili się błedu :D a sami koryguja własne w programach :twisted:
a co do mojej 6 klasy to niech sie kolega Andrzej sam pochwali
ja 8 letniom podstawówke zrobiłem w 7 lat :D
brakło mi kilku tylko pkt do mensy po testach :P

tak byłem mądry dzieciak :) coś nawet zostało dalej :P

a że kraj nie do końca szanuje to nie znaczy że nie szanuje swoich korzeni (czyt. rodziny) której niechce opuszczać
Pozdrawiam Michał

Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: RomanJ4 » 19 wrz 2013, 19:55

MoldMichal pisze:a że kraj nie do końca szanuje to nie znaczy że nie szanuje swoich korzeni (czyt. rodziny)
hmm...
MoldMichal pisze:no miałem :D
istna plaga ostatnimi laty tego mało spotykanego wcześniej zjawiska! Co może być tego przyczyną..?
Wydaje mi się, że chyba jednak wcześniej nie było tylu "dys"... bo ojciec miał dobry pasek, a nauczyciele linijkę... :wink:
A jakieś tam błędy robi wielu :oops: , tylko że większość poprawia. Z szacunku dla innych, i siebie. :razz:
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2013, 20:08 przez RomanJ4, łącznie zmieniany 3 razy.
pozdrawiam,
Roman

MoldMichal

Post napisał: MoldMichal » 19 wrz 2013, 20:01

Roman ty to mało wygadany jesteś :D 2 post w temacie, a po cytacie jeden wyraz :D

zreszta nie schodzmy juz na polityke i patrioizm :)
bo niema to sensu :) kazdy ma swoje racje, kazdego boli co innego...
a moze i kraj jest fajny ale ludzie( nie wszyscy ) dziwni ;)
prawo do .. niczego... :D
Pozdrawiam Michał

Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: RomanJ4 » 19 wrz 2013, 20:12

MoldMichal pisze:a moze i kraj jest fajny ale ludzie( nie wszyscy ) dziwni ;)
to wyobraź sobie ten sam kraj - bez ludzi..
pozdrawiam,
Roman

diodas1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: diodas1 » 19 wrz 2013, 20:42

Nie strasz nawet. Ostatnio we Wrocławiu: http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/bog-z ... awiu/4dlk8

MoldMichal

Post napisał: MoldMichal » 19 wrz 2013, 20:46

potrafie:D karzeł dojdzie do włądzy to tak będzie :D obrazi Putina z tekstami o smoleńsk i bedzie boom :D

niechodzi o to zeby ich nie było...
ja lubie towazystwo, poznawać nowych ludzi itp..
ale czemu jak wyjade na zachód to będą mi patrzeć na ręce czy czegoś zaraz nie zapiernicze- przecież Polak jestem , czemu rzadza ludzie którzy sie do tego nie nadają ?
czemu tylko korupcja, a wiekszość tylko patrzy żeby sie nachapać cudzym kosztem ?

jedyne co tu jest prosto zrobić to dużo nakraść i zniknąć :)
Pozdrawiam Michał

diodas1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: diodas1 » 19 wrz 2013, 21:09

RomanJ4 pisze:to wyobraź sobie ten sam kraj - bez ludzi..
Właśnie przed chwilą w TVN24 była audycja o składzie dużej ilości radzieckiej broni jądrowej rozmieszczonej w kilku miejscach w Polsce jeszcze 30 lat temu. Została oczywiście zabrana wraz z opuszczającym nasze granice wojskiem. Pytanie podstępne czai się gdzieś z tyłu głowy czy 100%? Różne dziwne znaleziska odkopywano żeby przywrócić zajęte wcześniej przez krasnoarmiejców tereny do używalności. Wizja pięknej ziemi bez ludzi... Brrr
W opolskim województwie po zlikwidowaniu bodajże lotniska ziemia była tak nasycona paliwem i olejami że można by postawić odkrywkowy szyb naftowy :mrgreen:

To ja już wolę towarzystwo sąsiadów, nie zawsze życzliwych i zgodnych, małostkowych i ze wszystkimi ich przywarami. Ciągnie Pawlaka do Kargula.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”