Na pobliskim Targówku Przemysłowym, za OBI, jest jeszcze tańsza hurtownia, gdzie bez łaski odcinali mi kilkucentymetrowe kawałki różnych profili. Danych tej firmy musiałbym poszukać.YaPKnn pisze:Następnym razem pójdę do sklepu obok w Warszawskim zagłębiu metali kolorowych na Wileńskiej, pytałem o orientacyjne ceny i chyba będzie jeszcze taniej niż w profmetkolu.
Aluminium - ceny, jakość?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
pozdrawiam
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD
Maciek
Tagi:
-
Autor tematu - Posty w temacie: 7
Będę zobowiązany, bo w tamtej okolicy mam hurtownię z tworzywami sztucznymi z sensownymi cenami. To byłyby prawie wszystkie materiały w jednym miejscuM 52 pisze:Na pobliskim Targówku Przemysłowym, za OBI, jest jeszcze tańsza hurtownia, gdzie bez łaski odcinali mi kilkucentymetrowe kawałki różnych profili. Danych tej firmy musiałbym poszukać.YaPKnn pisze:Następnym razem pójdę do sklepu obok w Warszawskim zagłębiu metali kolorowych na Wileńskiej, pytałem o orientacyjne ceny i chyba będzie jeszcze taniej niż w profmetkolu.

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Rzeczna? No to jedziesz z Rzecznej w stronę OBI, mijasz rondo, potem skręcasz w prawo, jeszcze przed torami i po kilkuset metrach, po lewej stronie, będzie szyld, czy banner. Firma znajduje się na terenie przemysłowym, wynajmują kawałek biura i hali. Firma mała, obsługa miła. Nazwę będę miał, jak wykopię fakturę. To może trochę potrwać.YaPKnn pisze:Będę zobowiązany, bo w tamtej okolicy mam hurtownię z tworzywami sztucznymi z sensownymi cenami. To byłyby prawie wszystkie materiały w jednym miejscuM 52 pisze:Na pobliskim Targówku Przemysłowym, za OBI, jest jeszcze tańsza hurtownia, gdzie bez łaski odcinali mi kilkucentymetrowe kawałki różnych profili. Danych tej firmy musiałbym poszukać.YaPKnn pisze:Następnym razem pójdę do sklepu obok w Warszawskim zagłębiu metali kolorowych na Wileńskiej, pytałem o orientacyjne ceny i chyba będzie jeszcze taniej niż w profmetkolu.
pozdrawiam
Maciek
Maciek
-
Akurat tworzywo kupowałem na Rzemieślników, co do "tej" firmy to chyba wiem gdzie, byłem tam ale chyba bylo za późno, błądziłem po tym terenie przemysłowym i wszystko było zamknięte, a o ile były szyldy na dojeździe to na drzwiach juz nie, więc w końcu nie wiem które to drzwi ale skoro potwierdzasz, to następnym razem ich namierzę.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
-
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re: Aluminium - ceny, jakość?
Ten haczyk to cena za kg! która tak naprawdę jest najważniejsza, a cena jest uzależniona od ilości, zdarzyło mi się już kupić PA6 po 12,60 netto/15,50 brutto / kilo więc Twój wałeczek teoretycznie mógł kosztować 4,60 zł/sztuka.YaPKnn pisze:...
Ceny są bardzo rozbieżne, niby aluminium PA6 to aluminium PA6, czy jest jakiś haczyk?
Inną sprawą jest to co ktoś sprzedaje jako PA6.