Aluminium - ceny, jakość?

Problemy i ich rozwiązania przy obróbce metalu ręcznej jak i za pomocą CNC
Awatar użytkownika

M 52
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2

Post napisał: M 52 » 09 wrz 2013, 19:14

YaPKnn pisze:Następnym razem pójdę do sklepu obok w Warszawskim zagłębiu metali kolorowych na Wileńskiej, pytałem o orientacyjne ceny i chyba będzie jeszcze taniej niż w profmetkolu.
Na pobliskim Targówku Przemysłowym, za OBI, jest jeszcze tańsza hurtownia, gdzie bez łaski odcinali mi kilkucentymetrowe kawałki różnych profili. Danych tej firmy musiałbym poszukać.

pozdrawiam
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD

Tagi:

Autor tematu
YaPKnn
Posty w temacie: 7

Post napisał: YaPKnn » 09 wrz 2013, 20:46

M 52 pisze:
YaPKnn pisze:Następnym razem pójdę do sklepu obok w Warszawskim zagłębiu metali kolorowych na Wileńskiej, pytałem o orientacyjne ceny i chyba będzie jeszcze taniej niż w profmetkolu.
Na pobliskim Targówku Przemysłowym, za OBI, jest jeszcze tańsza hurtownia, gdzie bez łaski odcinali mi kilkucentymetrowe kawałki różnych profili. Danych tej firmy musiałbym poszukać.
Będę zobowiązany, bo w tamtej okolicy mam hurtownię z tworzywami sztucznymi z sensownymi cenami. To byłyby prawie wszystkie materiały w jednym miejscu :-)

Awatar użytkownika

M 52
Posty w temacie: 2

Post napisał: M 52 » 10 wrz 2013, 00:25

YaPKnn pisze:
M 52 pisze:
Będę zobowiązany, bo w tamtej okolicy mam hurtownię z tworzywami sztucznymi z sensownymi cenami. To byłyby prawie wszystkie materiały w jednym miejscu :-)
Rzeczna? No to jedziesz z Rzecznej w stronę OBI, mijasz rondo, potem skręcasz w prawo, jeszcze przed torami i po kilkuset metrach, po lewej stronie, będzie szyld, czy banner. Firma znajduje się na terenie przemysłowym, wynajmują kawałek biura i hali. Firma mała, obsługa miła. Nazwę będę miał, jak wykopię fakturę. To może trochę potrwać.
pozdrawiam
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD

Autor tematu
YaPKnn

Post napisał: YaPKnn » 10 wrz 2013, 13:21

Akurat tworzywo kupowałem na Rzemieślników, co do "tej" firmy to chyba wiem gdzie, byłem tam ale chyba bylo za późno, błądziłem po tym terenie przemysłowym i wszystko było zamknięte, a o ile były szyldy na dojeździe to na drzwiach juz nie, więc w końcu nie wiem które to drzwi ale skoro potwierdzasz, to następnym razem ich namierzę.

Awatar użytkownika

ursus_arctos
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: ursus_arctos » 10 wrz 2013, 15:25

Po opisie dojazdu znalazłem firmę "BorA-Metal" - czy to o nich chodzi?

Autor tematu
YaPKnn

Post napisał: YaPKnn » 10 wrz 2013, 16:46

Dokładnie,

Ceny za pręt aluminiowy ca 18,3/kg

http://www.bora-metal.pl/

DanAmigo
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Re: Aluminium - ceny, jakość?

Post napisał: DanAmigo » 10 wrz 2013, 18:53

YaPKnn pisze:...

Ceny są bardzo rozbieżne, niby aluminium PA6 to aluminium PA6, czy jest jakiś haczyk?
Ten haczyk to cena za kg! która tak naprawdę jest najważniejsza, a cena jest uzależniona od ilości, zdarzyło mi się już kupić PA6 po 12,60 netto/15,50 brutto / kilo więc Twój wałeczek teoretycznie mógł kosztować 4,60 zł/sztuka.
Inną sprawą jest to co ktoś sprzedaje jako PA6.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Obróbka metali”