Polski system podatkowy na 114. miejscu na świecie ...
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 17
-
- Posty w temacie: 12
Polaków ,to ciągle ,,ktoś ",z ,,czegoś " ,,okrada". Ie tu tego wszystkiego jest ,że można kraść ,,kraść, kraść ...i ciągle jeszcze jest coś do ukradzenia?skrzat pisze:Całe szczęście będziemy mieli dwa nowe zbiorniki wodne jak już nas z wegla brunatnego okradną

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 8
@UP
Słyszałem właśnie dzisiaj w pracy...
I teraz mam dla Was koledzy (i koleżanki) małą informację.
W normalnym kraju, kiedy likwiduje się umowę dodatkową na ubezpieczenie, bądź oszczędności emerytalne i przenosi się zgromadzone pieniądze na umowę główną, powinno się otrzymać odsetki od tej sumy, zgromadzonej na umowie dodatkowej (bo II filar, to była umowa dodatkowa na ubezpieczenie emerytalne).
Wiedzieliście o tym?
Bo ja właśnie się dzisiaj też o tym dowiedziałem od znajomej pani agent od ubezpieczeń.
A u nas co? Nikt nic nie dostanie, i w gazetach o tym nie napiszą, i w telewizji tego nie zobaczycie, i w radiu o tym nie usłyszycie.
Tak nas rząd na czele z ryżym ..ujem wydymał!
I powiedzcie mi, kto na tę bandę głosował?! Bo ja nie!
Słyszałem właśnie dzisiaj w pracy...

I teraz mam dla Was koledzy (i koleżanki) małą informację.
W normalnym kraju, kiedy likwiduje się umowę dodatkową na ubezpieczenie, bądź oszczędności emerytalne i przenosi się zgromadzone pieniądze na umowę główną, powinno się otrzymać odsetki od tej sumy, zgromadzonej na umowie dodatkowej (bo II filar, to była umowa dodatkowa na ubezpieczenie emerytalne).
Wiedzieliście o tym?
Bo ja właśnie się dzisiaj też o tym dowiedziałem od znajomej pani agent od ubezpieczeń.
A u nas co? Nikt nic nie dostanie, i w gazetach o tym nie napiszą, i w telewizji tego nie zobaczycie, i w radiu o tym nie usłyszycie.
Tak nas rząd na czele z ryżym ..ujem wydymał!
I powiedzcie mi, kto na tę bandę głosował?! Bo ja nie!
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 22
Lepszy Tusk niż Kaczyński.
Znasz główne motto Kaczyńskiego?
Brać sie za tych złodzieji prywaciarzy, pozamykać ich do pierdla, oraz ci prywaciarze mają podwyższać pensje i koniec kropka. Zresztą kiedyś już był podatek 40zł.
Tylko jak on ma zamiar pozamykać wszystkie firemki to kto będzie zatrudniał pracowników? Bo myśl kaczyńskiego jest taka ze od zaraz można podwyższyć wszystkim pensję, wystarczy tylko do tego zmusić pracodawców.
Więc zobaczymy jak nam będzie się żyło za kaczorka, bo być może wygra następne wybory.
Kolejnego też nie rozumiem, dlaczego tak usilnie nasz rząd chce zachodu, przecież to na wschodzie jest pełno kasy. Blokują granice, robią wszystko pod górkę itp itd. Ostatnio zaczęli blokować nawet TAX FREE po jaką cholerę. Niech sie nauczą że to co sprzedajemy za granice to nasz polski czysty dochód i kasiora idzie zza granicy. No ale nie, po co. Lepiej blokować i utrudniać sprzedaż zagraniczną.
Lepiej zachodowi pozwalać budować u nas firmy filie, gdzie niemiecka firma niemiecką firmę wynajmuje. Lepiej kolejne biedronki pobudować z obcym kapitałem.
Brać sie za tych złodzieji prywaciarzy, pozamykać ich do pierdla, oraz ci prywaciarze mają podwyższać pensje i koniec kropka. Zresztą kiedyś już był podatek 40zł.
Tylko jak on ma zamiar pozamykać wszystkie firemki to kto będzie zatrudniał pracowników? Bo myśl kaczyńskiego jest taka ze od zaraz można podwyższyć wszystkim pensję, wystarczy tylko do tego zmusić pracodawców.
Więc zobaczymy jak nam będzie się żyło za kaczorka, bo być może wygra następne wybory.
Kolejnego też nie rozumiem, dlaczego tak usilnie nasz rząd chce zachodu, przecież to na wschodzie jest pełno kasy. Blokują granice, robią wszystko pod górkę itp itd. Ostatnio zaczęli blokować nawet TAX FREE po jaką cholerę. Niech sie nauczą że to co sprzedajemy za granice to nasz polski czysty dochód i kasiora idzie zza granicy. No ale nie, po co. Lepiej blokować i utrudniać sprzedaż zagraniczną.
Lepiej zachodowi pozwalać budować u nas firmy filie, gdzie niemiecka firma niemiecką firmę wynajmuje. Lepiej kolejne biedronki pobudować z obcym kapitałem.
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 52
jak kolega może niech wrzuci jakiegoś linka do tego tekstu z tymi prywaciarzami, że ich pozamyka, bo szukam i nic nie mogę znaleźć ...lolo2 pisze:Lepszy Tusk niż Kaczyński.
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 52
ten artykuł , zdaję się ze strony p. Lisa ( http://pl.wikipedia.org/wiki/NaTemat.pl ) jest tyle samo wart co ten http://niezalezna.pl/45569-kaczynski-o- ... znesmenach
kwestia odpowiedniego zredagowania i każdy ma to co chce.
Póki co dalej nie wiem na co się powołuje lolo2 pisząc iż np. "Tylko jak on ma zamiar pozamykać wszystkie firemki to kto będzie zatrudniał pracowników? "