Instalowałem macha na macha, bez usunięcia starego.
Komp pentium 4 1.5GHz winXP ram 768MB.
Komp używany tylko do macha i lazycama.
Zwieszanie się macha3
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Zrobiłem jak radziliście, odinstalowałem macha, usunąłem wszystkie pliki, nowa instalka, przegrałem pliki konfiguracyjne i dalej nic.
Pojawił się nowy objaw, mach zawiesza się od tak po prostu, no może nie mach a cały komp, kursor ani drgnie, więc można zrobić tylko reset.
Puściłem program super PI by zobaczyć, czy się system nie wykrzaczy, ale liczył dzielnie prawie 2h bez żadnych błędów.
Czy ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?
Pojawił się nowy objaw, mach zawiesza się od tak po prostu, no może nie mach a cały komp, kursor ani drgnie, więc można zrobić tylko reset.
Puściłem program super PI by zobaczyć, czy się system nie wykrzaczy, ale liczył dzielnie prawie 2h bez żadnych błędów.
Czy ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
W Biosie odłączyłem COM1 i COM2, wyjąłem Ram, oczyściłem trochę styki, wsadziłem z powrotem do samego końca. Często jak wsadzam pendrive´a widać że prawie się zawiesza. Na ogół go używam a pomiędzy komputerami z CAD i CAM i Machem. Zacząłem go wyjmować podczas frezowania i już dość długo się nic nie zawiesiło. Wszystko co nie jest potrzebne do Macha trzeba usunąć z komputera. Jeszcze nie wiem czym jest "wszystko", ale co jakiś czas coś znajduję.