witam wszystkich to mój pierwszy temat na tym forum mam zasadnicze pytanie o budowe frezarki cnc:
-czy wystarczą sikniki 0,6Nm (podłączył bym troche większe zasilanie)
no i co do tego potrzebne jest jeszcze oprucz:silników, prowadnic, płyta gł oraz sterowników, zasilacza(a tak wogule jaki on ma być może być atx np 300W??)
odpiszcie na pytania z góry dziękuje i pozdrawiam
budowa frezarki
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
po takich słowach zapewne przeczytaTo twój pierwszy post ale kolega nie wykazał najmniejszej ochoty poczytać wiadomości na forum. Podobne tematy przewijają się dziesiątki razy.

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
głowa do góry , nikt od razu nie da ci gotowca , ale gdy będzie konkretny problem to pomożemy ..sisiu17 pisze:dzięki za odpowiedzi
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
..dokładnie...to temat rzeka ( może nie do końca , żeby "wystartowac") ....
to tak jakbys wszedł do biblioteki i oczekiwał od bibliotekarki sterszczenia pozycji książkowych , które cie akurat interesują!!!!
Silnik 0.6...hm...będzie pracował ale powoli, silnik krokowy wraz w nabieraniem prędkości traci moment..
zasilacz atx 300W ...do silników 0,6 Nm wystarczy
oprócz rzeczy które wymieniłe potrzeba ci jeszcze jakiegos programu "wykonawczego", programy do projektowania 3d, postprocesora programu wykonawczego " , duuuużo cierpliwości !!!
to tak jakbys wszedł do biblioteki i oczekiwał od bibliotekarki sterszczenia pozycji książkowych , które cie akurat interesują!!!!
Silnik 0.6...hm...będzie pracował ale powoli, silnik krokowy wraz w nabieraniem prędkości traci moment..
zasilacz atx 300W ...do silników 0,6 Nm wystarczy
oprócz rzeczy które wymieniłe potrzeba ci jeszcze jakiegos programu "wykonawczego", programy do projektowania 3d, postprocesora programu wykonawczego " , duuuużo cierpliwości !!!
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Witaj
Jak dobrze rozumiem (po temacie w danym dziale)
konstrukcja drewniana
do konstrukcji drewnianej wystarczające siniki
ale napisz więcej szczegółów
Jak dobrze rozumiem (po temacie w danym dziale)
konstrukcja drewniana
do konstrukcji drewnianej wystarczające siniki
ale napisz więcej szczegółów
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281