nadajnik kilka pytan

Na tym forum rozmawiamy o elektronice nie związanej bezpośrednio z tematem CNC

mc2kwacz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3

Post napisał: mc2kwacz » 27 lip 2013, 12:49

Albo w jakimś psychiatryku uczą się korzystać z internetu, w ramach programu "kapitał ludzki" :lol:
Tak czy siak, szkoda czasu na zajmowanie się tematem i jego autorem.

diodas1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: diodas1 » 27 lip 2013, 14:01

Google dobre na wszystko. Wrzucenie w wyszukiwarkę nicka danego rozmówcy też naprowadza na ciekawą literaturę. Zawsze ktoś daje się wciągnąć w zaskakującą dyskusję która do niczego konkretnego nie prowadzi. To takie internetowe "raz, dwa trzy, próba mikrofonu" :wink:

Awatar użytkownika

noel20
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: noel20 » 27 lip 2013, 17:36

Jakieś hobby w życie trzeba mieć.
A może w jakimś innym zakładzie zamkniętym próbują "inne" jednostki prowadzić do społeczeństwa i uczą prawidłowych odruchów :lol:

Awatar użytkownika

ursus_arctos
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: ursus_arctos » 27 lip 2013, 17:41

Rozgarnięty za bardzo ten osobnik nie jest, ale już się nie wyżywajmy może i nie ubliżajmy mu od wariatów. Może to po prostu dzieciak i kiedyś zmądrzeje.

diodas1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: diodas1 » 27 lip 2013, 18:04

Ja tu wyczuwam inny problem. Jest czas na siewy i czas na żniwa. Rozwój człowieka odbywa się etapami od kołyski do dorosłości kiedy przyjmuje się że dalsze doskonalenie będzie się toczyło o własnych siłach, rozpędem. Niestety dzięki wielu reformom w szkolnictwie, modzie na bezstresowe wychowanie itd, młodzi ludzie wkraczający teraz w pełnoletność mają w dużym procencie kisiel zamiast mózgu. Przy tak katastrofalnym braku fundamentalnej wiedzy wpadają w dorosłe życie całkowicie bezbronni. Ktoś ich przeraźliwie skrzywdził i nie przygotował do samodzielnego życia.Nawet kota da się zagłaskać na śmierć. Tych ktosi jest całe stado, od rodziców zaczynając. To rodzicom powinno się w pierwszej kolejności chcieć. Najgorsze że taki ancymon z dowodem osobistym w kieszeni , który zeżarł i zamienił na siarkowodór kilka ton chleba jest nadal dzieckiem i nie rozumie że jeszcze , mimo straconych lat ma szansę coś zrobić ze swoim życiem. Najszybciej, wykopując ze śmietnika stary podręcznik szkolny i ucząc się tego co przegapił ganiając na dyskoteki zamiast na lekcje do szkoły. Usprawiedliwianie się że zajęcia szkolne były na niskim poziomie jest bez sensu. Podręczniki też są na niskim poziomie? A tysiące książek w bibliotekach i księgarniach...gdzie ten poziom jest bez ograniczeń. Żeby tylko pokonać lenistwo to wszystko w życiu jest możliwe. Prościej jest jak widać rzucić w przestrzeń wirtualną deliryczne pytanie i niech się inni gimnastykują.

Autor tematu
mejson455
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)

Post napisał: mejson455 » 27 lip 2013, 19:53

noel20 ale jesteś cwaniaczek na forum.
Założyłem sobie temat i mi odpowiedzieli na moje pytanie i wszystko. A ty z tym ryjem jak krawężnik nie musisz się udzielać. (noel20 czy ch** wie jak mu tam)

[ Dodano: 2013-07-27, 19:55 ]
mc2kwacz też niczego sobie się spouchwala na forum że jest mądrzejszy.
owszem może jesteś mądrzejszy ode mnie ale ci nie cisne od downa, śmiecia i zwykłego debila.

Awatar użytkownika

noel20
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: noel20 » 27 lip 2013, 20:37

mejson455 pisze:nie musisz się udzielać.
Jak zapewne po dogłębnym studiowaniu forum zauważyłeś, lubię się udzielać i w twoim temacie też to uczyniłem. Pierwszy mój post nawiązujący do innego jest bardzo rzeczowy i na temat, a twoje zainteresowanie tematem i bardzo nieścisłe pytanie na początku doprowadziło do tego co się w twoim temacie dzieje.

Ale oczywiście łatwiej jest:
diodas1 pisze: rzucić w przestrzeń wirtualną deliryczne pytanie i niech się inni gimnastykują.
a samemu temat olać.

Awatar użytkownika

ursus_arctos
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: ursus_arctos » 27 lip 2013, 21:19

@mejson: Problem naprawdę nie leżał w braku wiedzy. Twoje pytanie wygląda tak, jakby Ci się w głowie uformowała jakaś myśl, którą skwapliwie postanowiłeś "usieciowić" na tym forum, nie bacząc na to, że myśl ta nie została wsparta jakimkolwiek kontekstem. Nie dziw się, że nie zostałeś potraktowany poważnie, bo pytanie, które zadałeś, w żadnej mierze na to nie zasłużyło. Owszem, insynuacje na temat różnych przypadłości i zakładów specjalizujących się w tychże nie są właściwe ani na miejscu, ale Twoja wypowiedź wyglądała, jakby napisał ją człowiek nierozgarnięty albo w sztok pijany.
A ty z tym ryjem jak krawężnik nie musisz się udzielać. (noel20 czy ch** wie jak mu tam)
Z takimi tekstami, to idź na fotka.pl - z tego, co zagooglałem, już tam jesteś.

Autor tematu
mejson455

Post napisał: mejson455 » 27 lip 2013, 22:08

Akurat konto mejson455 nie jest moje na fotce. Gdyby noel20 nie sformułował swoich wypowiedzi tak jak to zrobił nie było by żadnego problem. Dobra problem był by w tym może że nie uzyskał bym takiej odpowiedzi jaką oczekuję.
Napisałem tak jak napisałem tylko dlatego że byłem zły że napisał o mnie tak jak napisał no ale mogłem się powstrzymać od tego. Emocje były górą.
Ale przeprosić noela20 nie zamierzam bo on pierwszy mnie obraził.

Awatar użytkownika

noel20
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: noel20 » 27 lip 2013, 22:37

Za to ja zamierzam cię przeprosić. Jeżeli oskarżenia rzucone pod twoim adresem nie mają pokrycia w rzeczywistości to przeprosiny są jak najbardziej na miejscu.
mc2kwacz rzucił żart a ja kontynuowałem. Czasem trzeba sobie pożartować, bo zgłupieć można od roboty i problemów, choć nie powinno to się odbywać czyimś kosztem.
Tak czy inaczej, ja osobiście dalej nie wiem o jaki nadajnik chodzi. Poza tym takie ogólnikowe pytanie to raczej powinno być skierowane go ludzi bardziej siedzących w elektronice (elektroda.pl).

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Elektronika ogólna”