definiowanie freza do gwintow
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
definiowanie freza do gwintow
Witam u mnie w pracy mam za zadanie zrobic gwint m30 na glebokosc 50mm
znalazlem frez a wlasciwie mini glowiczke do ktorej wkladam plytke z odpowiednim skokiem. tylko nie za bardzo wiem jak to zdefiniowac w magazynie narzedzi. Czy ktos moze pomoc?
znalazlem frez a wlasciwie mini glowiczke do ktorej wkladam plytke z odpowiednim skokiem. tylko nie za bardzo wiem jak to zdefiniowac w magazynie narzedzi. Czy ktos moze pomoc?
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Witam
Zobacz tą instrukcję, może pomoże.
Zobacz tą instrukcję, może pomoże.
- Załączniki
-
- Opis cyklu Frezowanie Gwintów.pdf
- (819.71 KiB) Pobrany 1490 razy
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
Panowie blagam o pomoc robota lezy na stole, juz wszystko mam, wczesniej w edgecamie robilem sobie symulacje na postprocesorze "tranning mill" kiedy wzialem postprocesor ktory zawsze uzywalem to wyskakuje mi komunikat ta opcja nie dziala w tym postprocesorze. I mam wielkiego zonka narzedzie kupione robota wzieta. mam sterownik fanuc 21iMB czy cos da sie zrobic?
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
Witam,
Jeżeli nie masz doświadczenia w pisaniu postprocesorów i niewiele wolnego czasu to będzie ciężko napisać postprocesor.
1. Sprawdź w dokumentacji sterowania jaki jest format zapisy cyklu (jak jest definiowany)
2. Sprawdź na maszynie czy to co jest w dokumentacji działa poprawnie na maszynie (przykładowe frezowanie gwintu)
3. W kreatorze postprocesorów -> zakładka NC style ->Thread Mill Cycle ustaw parametry cyklu
4. W zakładce Code Constructors -> zakładka Hole Cycle ->Thread Mill Cycle zdefiniuj format zapisu cyklu sprawdzony na maszynie.
Sprawdź wygenerowany kod.
Pozdrawiam,
Jeżeli nie masz doświadczenia w pisaniu postprocesorów i niewiele wolnego czasu to będzie ciężko napisać postprocesor.
1. Sprawdź w dokumentacji sterowania jaki jest format zapisy cyklu (jak jest definiowany)
2. Sprawdź na maszynie czy to co jest w dokumentacji działa poprawnie na maszynie (przykładowe frezowanie gwintu)
3. W kreatorze postprocesorów -> zakładka NC style ->Thread Mill Cycle ustaw parametry cyklu
4. W zakładce Code Constructors -> zakładka Hole Cycle ->Thread Mill Cycle zdefiniuj format zapisu cyklu sprawdzony na maszynie.
Sprawdź wygenerowany kod.
Pozdrawiam,
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1