Mach3 klejenie w trybie 2.5D
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Mach3 klejenie w trybie 2.5D
Mam problem. Nakładam mach'em klej dyszą szczelinową którą steruje wyjście 6(opcja 2.5D) jakoś prędkościami udało mi się ustawić żeby nie rozlewało kleju na starcie. Ale za to rozlewa klej na końcu bo za długo stoji i w sumie nie wiem dlaczego jak by czekał na G0 Z10.0000 chwilkę. Najchętniej chciał bym żeby szło to po skosie delikatnie na wyjściu bo powyżej Z0.00 wyłącza klej i wtedy by to działało idealnie, ale wystarczy mi nawet jak po zakończeniu ruchu odrazu pojedzie do góry. Kiedyś jakoś przez przypadek włączyłem opcje że jak rysował kwadrat to zaokrąglał rogi(tak jak by był stały posuw) działało to wtedy w płaszczyźnie X-Y a teraz bym chciał coś takiego w płaszczyźnie Y-Z. Niby jest opcja stałej prędkości posuwu ale według mnie czy ja włączę czy nie nic się nie zmienia.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Proszę o info czy takie rozwiązanie zadowala Pana
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
- Kontakt:
dziabi3, jeśli ktoś będzie zainteresowany tym lub innym rozwiązaniem to znajdzie kontakt do mnie i zapyta
Ale ty jesteś elokwentny...
Ale ty jesteś elokwentny...
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Proponuje ci spróbować tez być elokwentnym i nie załatwiać wszystkiego na PW , bo niektórym by się przydały wskazówki.
Mi to ogólnie powiewa co pokazałeś koledze z forum bo sam chciałem coś mu podpowiedzieć.
Oj oj kolego popraw się bo posty z twoim udziałem wyglądają tak że pada pytanie a twoja odpowiedz to "Zapraszam na PW" i koniec wątku.
Mi to ogólnie powiewa co pokazałeś koledze z forum bo sam chciałem coś mu podpowiedzieć.
Oj oj kolego popraw się bo posty z twoim udziałem wyglądają tak że pada pytanie a twoja odpowiedz to "Zapraszam na PW" i koniec wątku.
Mach3 + CSMIO =

-
- Kontakt:
Jeśli ktoś chce wskazówkę zapraszam do kontaktu doradzę i pomogę bez proponowania sprzętu za 1300zł
skoro chciałeś coś powiedzieć to śmiało nie zabraniam wypowiadania sie
ja zaproponowałem wgrać plik do katalogu mach3i sprawdzić czy działa
skoro chciałeś coś powiedzieć to śmiało nie zabraniam wypowiadania sie
ja zaproponowałem wgrać plik do katalogu mach3i sprawdzić czy działa