Jednoosobowa działalność gospodarcza a BHP , PIP itp
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
Było na stanie firmy, to będzie podstawa do wymagania dokumentów.
Nie jestem ekspertem, tutaj jakiś radca albo prawnik, czy ktoś BHP-u powinien się wypowiedzieć.
@251mz W Twoim przypadku to kupujący definitywnie nie dopełnił wszelkich formalności i możesz się starać na tej podstawie z nim dogadywać.
Nie jestem ekspertem, tutaj jakiś radca albo prawnik, czy ktoś BHP-u powinien się wypowiedzieć.
@251mz W Twoim przypadku to kupujący definitywnie nie dopełnił wszelkich formalności i możesz się starać na tej podstawie z nim dogadywać.
Tagi:
-
-
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Poczytaj ustawę ;251mz pisze:Ale przecież do używania samemu we własnej jednoosobowej działalności nie wymaga się ,żadnych badań , pozwoleń i certyfikatów ...Kazik_Wichura pisze:Było na stanie firmy, to będzie podstawa do wymagania dokumentów.
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet? ... 0021661360
p.s.
przykład;
Wymyśl nowy typ elektrycznej kosy do trawy.
Na własnym podwórku możesz ją używać do woli ..... , w przypadku jej produkcji i sprzedaży bez deklaracji zgodności możesz / będziesz miał problemy.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
generalnie mozesz olać goscia, to jego zmartwienie, wiedział widział, zapłacił. masz to na fakturze, tylko umowe aby masz ? jak sprzedajesz autko na gieldzie to kupujący pisze ze zna stan pojazdu i nie będzie wnosił roszczen itd.
jak chce niech uderza do sądu, sąd nie gryzie, jest od wyjasnania okoliczności.
jeden egzemplarz to nie produkcja, jeśli działał w firmie przez jakis czas, mógł być np prototypem doświadczalnym
[ Dodano: 2013-07-12, 20:33 ]
urzędnicy poza tym zazwyczaj szukają kasy a nie pomocy w rozwiązywaniu problemów
jak chce niech uderza do sądu, sąd nie gryzie, jest od wyjasnania okoliczności.
jeden egzemplarz to nie produkcja, jeśli działał w firmie przez jakis czas, mógł być np prototypem doświadczalnym
[ Dodano: 2013-07-12, 20:33 ]
urzędnicy poza tym zazwyczaj szukają kasy a nie pomocy w rozwiązywaniu problemów
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
No właśnie mam tylko rachunek który mu wystawiłem na używane urządzenie.bartuss1 pisze:generalnie mozesz olać goscia, to jego zmartwienie, wiedział widział, zapłacił. masz to na fakturze, tylko umowe aby masz ?
Podpisał mi się jeszcze pod protokołem odbioru ,że odbiera używane urządzenie sprawne zgodnie z rachunkiem nr xxxx