Można odstawić wodę brzozową

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC
Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6

Post napisał: RomanJ4 » 23 cze 2013, 16:19

diodas1 pisze:otoczony był jak kapusta liśćmi, wieloma warstwami przypominającymi strukturą pomarszczony papier. Przy takiej izolacji termicznej mogły przetrwać syberyjski mróz jak i upał.
owszem, ale jak na zewnętrznej warstwie osadzi się parujący szron CO2, żadna nie wyjdzie na zewnątrz, a jeśli to i tak zaraz spada, jak i te które już latały. W końcu poza temperaturą to jest trujący dwutlenek węgla nie tlen, a poza tym one są na ten gaz "wyczulone" i dostają "małpiego rozumu' od takiej ilości.
Można więc spokojnie założyć na kokon plastikowy worek i odciąć, mając jakby co gaśnicę w pogotowiu. Wiele razy widziałem taką akcję, i dla tego o niej napisałem, że jest skuteczna.

pozdrawiam,
Roman

Autor tematu
diodas1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 14

Post napisał: diodas1 » 23 cze 2013, 17:16

Czyli w mom wypadku rozbiórka przynajmniej kawałka dachu żeby dostać się do kokonu. Nie mogłem sobie na to pozwolić bo w baraku były worki cementu a pogoda chwiejna. Muchozol okazał się w 100% skuteczny a wnętrze baraku jeszcze długo zachowało swoisty zapaszek więc owady go omijały. Po dość szybkim wywietrzeniu CO2 znowu mogłyby zacząć budować nowe siedlisko. Szerszenie które były zamrażane po sąsiedzku przez strażaków, w jednym roku trzykrotnie wracały na to samo miejsce. Dopiero ostra zima po ostatnim mrożeniu dokończyła dzieło. Zatem jest to szybka doraźna metoda przypominająca walkę sparingową albo powtarzające się na okrągło ustawki uliczne kiboli kiedy stróże prawa "wykonują czynności" w zaciszu komisariatu :wink: Część jest uziemiona a reszta rośnie w siłę.

Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6

Post napisał: RomanJ4 » 23 cze 2013, 17:33

Każda skuteczna metoda jest dobra.
pozdrawiam,
Roman

Autor tematu
diodas1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 14

Post napisał: diodas1 » 23 cze 2013, 23:45

Sezon teraz taki że nie tylko ja zainteresowałem się komarami. Poszedłem za tematem z ONETu i trafiłem na kolejne ziółko http://www.wykop.pl/link/1554853/wrotyc ... -komarami/ Gdyby zastosować te wszystkie roślinne odstraszacze o których dotąd przeczytałem jednocześnie, to pachniałbym jak sklep zielarski :) Ciekawe nawiasem mówiąc czy do takiej apteki wlatują komary.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”