Projekt frezarki PŁATNE

Maszyny ze stali, aluminium, odlewów itp.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę
Awatar użytkownika

tanifon
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Kontakt:

Post napisał: tanifon » 13 mar 2013, 15:08

Skrzydlaty pisze:
tanifon pisze:A dlaczego inventor.. w tej cenie zrobię na SketchUp :) 2D to przeżytek ;P
Przecież inventor to jest 3d :p Do wykonania trzeba raczej 2d - dokumentacje płaską, nikt nie bedzie robił z kompa przecież.... btw. SketchUp - no prosze, trzymajmy jakiś poziom skoro mowa o odpłatnościach:p

Uwaga, uwaga, tanifon robi projekty ploterów za 300zł :mrgreen:
No przecie kolega wie ze żartowałem ..
Kto wykonuje projekty tylko z rysunków 3D ? :D

artstudio - program od ktorego zaczynalem swoja przygode z komputerami

Tagi:

Mariuszszsz
Posty w temacie: 1

Post napisał: Mariuszszsz » 15 mar 2013, 14:46

Z tą firmą to też trafiłeś ... jedno wielkie g.....

czarek50
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

Post napisał: czarek50 » 15 mar 2013, 17:38

Witam,
Ja mogę pomóc Zrobić projekt frezarki CNC. Sam zrobiłem już kilka projektów i jedną maszynę, która całkiem nieźle się prezentuje. Po więcej informacji proszę pisać na maila [email protected].

Pozdrawiam

Awatar użytkownika

Autor tematu
witox4
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Kontakt:

Post napisał: witox4 » 06 kwie 2013, 12:36

Prace nad projektem ida powoli ze wzgledu na brak czasu. Niebawem podesle screeny choc caly czas koncepcja sie zmienia jestem caly czas w kontakcie z znajomym slusarzem ktory mi doradza co sie da a co nie da zrobic przy pomocy jego tokarek frezarek i innych cudow. Co do komentarza skrzydlatego ustosunkuje sie :-). Faktycznie znajomosc inventora nie zbuduje mi maszyny ale nie uwazasz ze to jakis punkt wyjscia, mozna rysunki tech wygenerowac dla slusarza bo czas konstruktorow rodem z prl z olowkiem minely. Jak kazdy na tym forum proboje sie duzo dowiedziec, nauczyć. Bawi mnie podejscie osob ktore skreslaja cudze pomysly zanim je zac znie realizowac. Wiekszosc osob na tym forum albo zyje teoria i nigdy swojej maszyny nie zbudowalo albo z roznych powodow robi to elektroda na betonie w garazu szlifierka katowa i mlotkiem. Mam dostep do naprawde sporego parku maszynowego gdzie ludzie to robia od 30lat, wsparcie automatyka (ojciec), raczej przyzwoity budzet to nie widze przeszkud czemu nie mialo by mi sie nie udac. Bardzo dziekuje za cenne uwagi i pomoc, osoby ktore chca nabijac sobie posty nabijaniem sie z kogoś proszę o nie zasmiecanie forum. Idac tym torem mozna wszystkich tutaj skrytykowac i powiedziec ze to nie frezarku tylko jakies amatorki bo kto to widzial frezarje za mniegjj niz 20 000 euro...

Awatar użytkownika

tanifon
Kontakt:

Post napisał: tanifon » 06 kwie 2013, 13:34

czarek50 pisze:Witam,
Ja mogę pomóc Zrobić projekt frezarki CNC. Sam zrobiłem już kilka projektów i jedną maszynę, która całkiem nieźle się prezentuje. Po więcej informacji proszę pisać na maila [email protected].

Pozdrawiam
Czarek jak możesz pokaz parę scrennow

Pozdrawiam wszystkich z pomorza
artstudio - program od ktorego zaczynalem swoja przygode z komputerami

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 07 kwie 2013, 09:23

witox4 pisze:bo czas konstruktorow rodem z prl z olowkiem minely
konstruktor się odezwał hehe
pierwszy szybki szkic robi sie na kartce - wyobrażenie, pierwsza myśl przy okazji sprawdzając co niektóre obciązenia obliczeniowo czy tabelkowo (taki konspekt), potem sie tą mysl rozwija i wrzuca do kompa czy to na 2d wykonawcze i złozeniowkę, czy tez na 3d
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

bh91

Post napisał: bh91 » 07 kwie 2013, 14:14

Ja też jakieś koncepcje sobie rysuję na kartce a potem na ich podstawie działam dalej :> ołówek jest szybszy :) Zresztą... chyba nie znam osoby która robi inaczej. Chyba że to jakiś banalny arcyoczywisty detal.
Jest robota - jest pinonc :wink:

Skrzydlaty

Post napisał: Skrzydlaty » 12 kwie 2013, 18:32

Uderzyło mnie w tej wypowiedzi jedno na czym sam sie przejechałem, w sumie na szczęście tylko o kilkaset zł.
witox4 pisze:...caly czas koncepcja sie zmienia jestem caly czas w kontakcie z znajomym slusarzem ktory mi doradza co sie da a co nie da zrobic przy pomocy jego tokarek frezarek i innych cudow.
Nie robi się pod jednego ślusarza bo jeden ślusarz czesto powie "nie da sie" a dwóch innych "ok, zrobi sie". Projekt ma być technologiczny a jak ten ślusarz nie zrobi to zrobi inny.
Albo inaczej - za dużo poznałem ślusarzy żeby im zaufać w 100%. Idealnie było by się radzić technologa którego opinia nie była by zmącona tym, co da sie u ślusarza zrobić na maszynach a czego nie. A nawet powiem że jak już się coś jednemu ślusarzowi udało to powiedział "nie wierzyłem że to sie uda, przegrałem flaszke bo sie założyłem z [imię] że to nie wyjdzie".

Awatar użytkownika

Autor tematu
witox4
Posty w temacie: 4
Kontakt:

Post napisał: witox4 » 05 maja 2013, 11:30

Dzieki za komentarze przyznam racje bo poprawianie wszystkiegi w inventorze mnie wkurzylo takto olowek szybkie szkice i jak juz ma ksztalt to dokladne rysunki w inventorze. Co do slusarzy frezarki ma o polu 1400x700 wiec tylko podstawowe detale zrobi mi no ale marudzi dla mnie wazna jest tez estetyka pracy a dla niego estetyka to egzotyk jak pakuje parenascie tysiecy to oprocz funkcjonalne musi byc mile dla oka. Slusarz faktycznie marudzi mi i kazdy detal zle niedobrze itp. no ale kosztuje mnie to tylko pokrtcie kosztow frezera 20zl/h nawet pradu nie place choc chyba lepiej zaplacic komus i miec jak chcesz. Chyba ojciec bedzie mial urlop to pospawamy wszystko potem odprezanie struganie ramy a brama to frezowanie u znajomego ale to chyba jak wroce do kraju w czerwcu bo na odleglosc to ciezko cos zalatwiac.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezarka - konstrukcja metalowa”