Witam,
Od niespełna roku jestem posiadaczem frezarki narzędziowej komunaras 676p. Frezareczke kupiłem uszkodzoną- głowica pionowa jest niekompletna. Prawie rok szukam na alledrogo w necie i nie mogę znaleźć ani części, ani całej głowicy w rozsądnej cenie. Może źle szukam bo w temacie serwisu takich urządzeń jestem całkowicie zielony. U siebie w mieście poradziłem się fachowca i stwierdził że się nie opłaci dorabiać kół zębatych stożkowych o skośnych zębach.
Dziś mi zaświtało w głowie aby zamiast dorabiać części czy szukać używanej głowicy dorobić kołnierz do wybrakowanej głowicy i zamontować silnik na falowniku. Wywód długi, pytanie krótkie do doświadczonych kolegów- Czy to będzie działać i sprawdzać się w praktyce?
PS Dodałbym zdjecie ale cos sie nie laduje.
Głowica frezarki 676p
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
fotosik zawiódł. udało sie na chomiku http://chomikuj.pl/mcamasta/Galeria/forum . W czerwonych elipsach są zaznaczone brakujące elementy. Musze dorobić wałek+ 3xkoła zębate, podejrzewam że dorobienie nawet na hałaśliwych zębach prostych wyniesie 1,2netk+ ,więc falownik i silnik biore pod uwage. Z czasem może sie pokusze na przeróbke 676p na cnc ale to zobaczymy...