Prima platino cp4000
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Prima platino cp4000
Witam,
Mam problem z laserem Primy. Ciągle, najczęściej przy czarnych blachach przy wyjściu z wypalanego kąta 90 stopni pali nam dolną część ikony. Wiecie jaka może być przyczyna?
Mam problem z laserem Primy. Ciągle, najczęściej przy czarnych blachach przy wyjściu z wypalanego kąta 90 stopni pali nam dolną część ikony. Wiecie jaka może być przyczyna?
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
jaki ma związek sicam ze ścinaniem?
no może mieć- sicam "lubi" dodawać różności do kodu tym bardziej jak piszesz dzieje się to na czarnej ...
bo osobiście nie wierzę że maszyna ścina ...
ja zrobiłbym tak :
nie znam primy ale chyba ma pogląd aktualnego kodu
wyłączyłbym promień lasera i puścił program
w chwili kiedy zaczyna ścinać zatrzymaj i sprawdź kod
jeśli jest linijka ze ścięciem to wywal ją i spróbuj ponownie
na ten przykład u nas sicam często dodaje np przejazdy bez wyłączenie promienia
a może maszyna masakrystycznie zwalnia na wyjściu i ścięcie to zwyczajne upalenie ze względu na temperaturę
no może mieć- sicam "lubi" dodawać różności do kodu tym bardziej jak piszesz dzieje się to na czarnej ...
bo osobiście nie wierzę że maszyna ścina ...
ja zrobiłbym tak :
nie znam primy ale chyba ma pogląd aktualnego kodu
wyłączyłbym promień lasera i puścił program
w chwili kiedy zaczyna ścinać zatrzymaj i sprawdź kod
jeśli jest linijka ze ścięciem to wywal ją i spróbuj ponownie
na ten przykład u nas sicam często dodaje np przejazdy bez wyłączenie promienia

a może maszyna masakrystycznie zwalnia na wyjściu i ścięcie to zwyczajne upalenie ze względu na temperaturę
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
to wygląda właśnie jak by była za duża temperatura, ale gdy zwiększymy promień na ostrej krawędzi np. do 0,5mm to wychodzi w miarę dobrze. Ustawienia już sa tak wycyrklowane że mała zmiana w jedną lub w drugą stronę pogarsza jakość. Nasz serwis powiedział nam że Prima jest tak zbudowana że trzeba zaokrąglać rogi. No i własnie nie możemy nigdzie znaleźć czy to jest prawda. Widziałem ikony wycięte na innej maszynie i tam są piękne kąty ostre bez żadnych wypaleń.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: Prima platino cp4000
Witammarioysa pisze:Witam,
Aby wykonac ostre krawędzie w ikonie nalezy włączyć modulację w maszynie i ustawienie odpowiednich paramatrów modulacji, Sic-cam niema nic tu do tego
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
witam.
to nie koniecznie musi być wina si-camu.to mogą być także źle dobrane parametry przez operatorów, np za duża szybkość, ogniskowa,a także wspomniana już modulacja.
ciecie stali na tlenie powoduje ze czasami kąty są nadpalone potrzebna jest korekta parametrów.spróbuj na próbę wyciąć detal z blachy czarnej 1-3mm na azocie kąty powinny być idealne.można stosować małe promienie na kątach (jeśli można) wtedy laser się nie zatrzymuje zmieniając kierunek.
to nie koniecznie musi być wina si-camu.to mogą być także źle dobrane parametry przez operatorów, np za duża szybkość, ogniskowa,a także wspomniana już modulacja.
ciecie stali na tlenie powoduje ze czasami kąty są nadpalone potrzebna jest korekta parametrów.spróbuj na próbę wyciąć detal z blachy czarnej 1-3mm na azocie kąty powinny być idealne.można stosować małe promienie na kątach (jeśli można) wtedy laser się nie zatrzymuje zmieniając kierunek.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3