Sterowniki na procesorach AVR
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
Na żaden konkretny prąd nie był projektowany. Zmiana tranzystorów i rezystorów umożliwi wyciągnięcie całkiem sporych wartości. Obecnie przy uruchamianiu w tej wersji, 2.5A 12V z silnikiem 2A 3V, tranzystory bez radiatora są ledwie ciepłe w całym zakresie prędkości. Poprzednio, bez TC427, już przy prądzie 2A/12V bardzo szybko były gorące.
Moim zdaniem przy użytych elementach powinno być bez problemu do 3-4A, do większych prądów trzeba zmienić rezystory na 0.1ohm i wstawić mocniejsze tranzystory.
Moim zdaniem przy użytych elementach powinno być bez problemu do 3-4A, do większych prądów trzeba zmienić rezystory na 0.1ohm i wstawić mocniejsze tranzystory.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
Gdybyś mógł wrzuć na forum "wprasowankę" - please
no i program (asm lub hex) 
Pytanie - może być irfz 44 ?
[ Dodano: 2007-01-24, 12:51 ]
Robiłem na podstawie akcesoria.cnc, ale już kombinowałem na prądem (zamiast l298 dać irfl 44 - takie były w sklepie). Na razie nie ruszylo mi z firmy (zmieniłem obydwa układy),
Na początku cośtam burkał i grzał sie , a obecnie pomimo obecności napięcia (36V) nic się nie dzieje (ani zgrzytów ani grzania).Zaprogramowanie attiny nie stanowi problemu. Mam silnik unipolarny ok. 0,4 nm .

Pytanie - może być irfz 44 ?
[ Dodano: 2007-01-24, 12:51 ]
Robiłem na podstawie akcesoria.cnc, ale już kombinowałem na prądem (zamiast l298 dać irfl 44 - takie były w sklepie). Na razie nie ruszylo mi z firmy (zmieniłem obydwa układy),
Na początku cośtam burkał i grzał sie , a obecnie pomimo obecności napięcia (36V) nic się nie dzieje (ani zgrzytów ani grzania).Zaprogramowanie attiny nie stanowi problemu. Mam silnik unipolarny ok. 0,4 nm .

PYKNIJ na GG 5133624 to skocze na forum -> PLEASE