AOLEK pisze:Czyli jednym słowem jestem zatym żeby po napisaniu postu po kilku dniach nie było możliwości usunięcia go

Było to już kiedyś rozważane, początkowo opowiadałem się nawet za ale po przeczytaniu wielu wypowiedzi
za i przeciw doszedłem do wniosku, że to bez sensu.
Takimi zachowaniami popisało się zaledwie kilku ludków, czy jest sens ograniczania możliwości wszystkich pozostałych z których 99,99% nigdy takiego numeru nie zrobi ?
To tak, jakby wprowadzić godzinę policyjną na ogromnym osiedlu, bo pewnego wieczora jedna paskuda dopuściła się kradzieży.
Takie wątki powinny zostać najpierw przeniesione do kosza a po pewnym czasie całkowicie usunięte, bo robią obciach temu Forum.
Jeden powinien pozostać do celów pokazowych, a w Regulaminie Forum powinien znaleźć się link do tego postu - jako przykład czego
czynić nie wolno,
wraz z podaniem konsekwencji jakie spotkają forumowicza, który się takiego aktu dopuści.
Tak myślę, ale oczywiście można o tym podyskutować.
[ Dodano: 2013-03-21, 01:19 ]
ZONDAPS pisze:Zbych07 pisze:ZONDAPS napisał/a:
Panowie czytam ten temat i jestem przerażony tą sytuacją.
Wszystkim, których ta sytuacja przeraża serdecznie współczuje - skoro coś takiego jest Was w stanie przerazić Wasze życie przypuszczalnie przypomina emocjonalny horror .
Kolego wyhamuj, bo zaczynasz się zapędzać i nastawać na osoby, którym się to nie podoba co robisz. Nie wszyscy wyrażają swoje opinie na forum, bo chcą uniknąć takich przytyków.
Napisz otwarcie, że szlag Cię trafił, że gość napisał że podejmie inne środki.
I ciekawość Cię zżera dlaczego dlaczego usunął zdjęcia.
A podejrzewam, że tak napisał bo wcześniej, kiedy wyjaśniał sytuację to go olałeś ściekiem prostym i umieściłeś zdjęcia. A teraz to Ty zaczynasz fantazjować, że jeżeli coś Ci się stanie.
Z tego co widzę to Ty pochodzisz z Pruszkowa. Czyżbyś sugerował, że gdzie kończą się reguły na forum niezgodne z Twoim widzimisię to zaczyna się Pruszków i bójcie się mnie?
Bo ja to tak zinterpretowałem i się przeraziłem. Rozszyfrowałeś mnie i grasz na moich emocjach. Ja łatwo się przerażam. Jeżeli coś mi się stanie to prokuratorzy, których Ty znałeś wezmą pod uwagę zaistniałą sytuację i na pewno stwierdzą, że to nie przypadek.
Zbych07 pisze:Dwa stereotypy w jednym zdaniu.
To Ty tak uważasz dla mnie to nie są stereotypy.
Z tego co widziałem to Ty nie udzieliłeś autorowi wątku ani jednej porady.
To jeżeli moderatorzy mogą usuwać zdjęcia z przyczyn komercyjnych do dośpiewaj sobie w tej wyliczance, że on też mógł to zrobić z przyczyn komercyjnych.
Od pilnowania forum jest admin, moderatorzy i wykrzyknik w prawym rogu, który możesz nacisnąć.
Zbych07 pisze:Praca z emocjami to obecnie moje drugie ja ( Psychologia Kliniczna ).
To jeżeli mogę doradzić to na tym forum skup się na maszynach a znajdź inne o psychologii klinicznej.
Wyluzuj Kolego bo chyba za bardzo przejąłeś się tą psychologią.
Ale Kolegę podgrzało
a TO ... utrudnia
czytanie za zrozumieniem - to zupełnie normalne, silne emocje redukują dostępną ilość zasobów poznawczych. Każdy z Nas, ja też tak mam dlatego warto nauczyć się stosownie postępować ze swoimi emocjami. Niestety nie jest to proste.
Szkoda, że zamiast merytoryki mamy pakiet domysłów i emocji:
"
zaczynasz się zapędzać i nastawać na osoby, " -

Napisałem : Wszystkim, których ta sytuacja przeraża serdecznie współczuję
"
Napisz otwarcie, że szlag Cię trafił, że gość napisał że podejmie inne środki." - mam kłamać ? Nie trafił

, a na Forum list wrzuciłem m.in. dlatego bo w swojej treści zawiera potencjalne groźby a jest opatrzony etykietą PROŚBA.
"
I ciekawość Cię zżera dlaczego dlaczego usunął zdjęcia." - wisi mi to, irytuje mnie tylko efekt (wygląd wątku ) po usunięciu
postów. i "przeraża" gdy ilość tak zmodyfikowanych wątków wzrośnie.
"
A teraz to Ty zaczynasz fantazjować," - To kolega fantazjuje, napisałem: Puśćmy na chwilę wodze fantazji.

żeby pokazać do czego użycie groźby
potencjalnie może doprowadzić ( fakt taki zbieg okoliczności jest mało prawdopodobny ale nie niemożliwy - historia sądownictwa zna takie przypadki

)
"Z tego co widzę to Ty pochodzisz z Pruszkowa. Czyżbyś sugerował, że gdzie kończą się reguły na forum niezgodne z Twoim widzimisię to zaczyna się Pruszków i bójcie się mnie?
Bo ja to tak zinterpretowałem i się przeraziłem." - Tak pochodzę z Tego Pruszkowa , ale bez jaj tu naprawdę mieszkają normalni ludzie ( no może poza garstką pacjentów szpitala w Tworkach

) nie ma się czego bać, a co do Reguł i Pruszkowa to nie moje widzimisię, to FAKT:
To po prostu
dwie sąsiadujące miejscowości
Zbych07 pisze:Dwa stereotypy w jednym zdaniu.
To Ty tak uważasz dla mnie to nie są stereotypy.
- zaufaj mi - to są stereotypy. Przeczytaj w necie ze dwie trzy definicje stereotypu - zapewne zrozumiesz jak to działa.
Centralnym punktem stereotypu jest fakt, że jego właściciel nie uświadamia sobie, że jego pogląd jest stereotypu bo na tej niewiedzy polega istota działania stereotypu. Używanie stereotypów to nasz norma , skutek ekonomii naszego mózgu.
Problem polega na tym, że dobrze jest nauczyć się jak ten mechanizm czasem obchodzić bo bez tej umiejętności nie jesteśmy w stanie spojrzeć z innej (szerszej ) perspektywy i .... zupełnie niepotrzebnie skacze mu ciśnienie.
"
Z tego co widziałem to Ty nie udzieliłeś autorowi wątku ani jednej porady." - przyczyna banalnie prosta : BRAK stosownej Wiedzy, CNC to tylko moje hobby.
"
To jeżeli moderatorzy mogą usuwać zdjęcia z przyczyn komercyjnych do dośpiewaj sobie w tej wyliczance, że on też mógł to zrobić z przyczyn komercyjnych." - wskaż jeden wątek, który w wyniku działania moderatorów przeistoczył się w takiego bełkotliwego śmiecia jak ten.
"
Od pilnowania forum jest admin, moderatorzy i wykrzyknik w prawym rogu, który możesz nacisnąć." - mam inne zdanie: o dobry wygląd forum powinni dbać
wszyscy.
Zbych07 pisze:Praca z emocjami to obecnie moje drugie ja ( Psychologia Kliniczna ).
To jeżeli mogę doradzić to na tym forum skup się na maszynach a znajdź inne o psychologii klinicznej. - jest to jedyny wątek gdzie "wyrwany do tablicy" przez Kolegę pozwoliłem sobie na psychologiczne dygresje. Jeśli jaszcze kiedyś się tego dopuszczę to w dziale NA LUZIE. Fora psychologiczne ? - nuda, nie dorównują Forum CNC.
"Wyluzuj Kolego bo chyba za bardzo przejąłeś się tą psychologią" - Widzisz ta psychologia to nowy, kolejny logiczny etap życia. W czasie pracy w poprzednim zawodzie miałem dużo kontaktu z ludźmi którzy nagle doświadczyli dużej traumy ( utrata całego dobytku, utrata najbliższych członków rodziny itp. ) Nie miałem stosownej wiedzy żeby im pomóc na gruncie psychologii a szkoda bo taka pomoc bardzo mogła im pomóc.Ale tak wtedy po prostu było, to była zupełnie inna epoka. Postanowiłem to zmienić.
Pozdrawiam