KAJOS pisze:Zbych07 pisze:
jama777 pisze:Jeżeli uzna Pan, że nadal warto sprawę potraktować zabawowo będę zmuszony podjąć inne kroki. Proszę zważyć, że ja jestem właścicielem zdjęć a Pan je publikuje i rozprowadza w internecie bez mojej zgody. Ja publicznie usunąłem zdjęcia z internetu i wytłumaczyłem z jakiego powodu. Jest Pan na pewno inteligentnym człowiekiem i zdaje sobie sprawę z konsekwencji jakie mogą powstać.
Jest mi bardzo przykro, że w niedzielę zawracam Panu głowę ale dla mnie jest to bardzo ważna sprawa, na tyle ważna nie nie zawaham się nawet przez chwilę w podjęciu odpowiednich kroków.
to coś jak zastraszanie uhhh..... brrrrrr....
Zdecydowanie tak, ponieważ autor "prośby" nie określił 'konsekwencji jakie mogą powstać" można spokojnie podciągnąć TO zastraszanie.
Tym bardziej, że "prośba" nie została umieszczona oficjalnie na Forum tyko wysłana na pw.
KAJOS pisze: Widziałem te fotki chyba na cnczone no to peszek ,cza ich postraszyć jeszcze

No właśnie ja też już gdzieś te fotki widziałem na innym forum , nawet miąłem zamiar wtedy podać link.
Link gdzieś mi wcięło

, nie mogę sobie jednak obecnie przypomnieć gdzie to było - przeglądam różne fora, angielskie, francuskie, rosyjskie.
Myślę jednak, że to tylko kwestia czasu ktoś na te fotki trafi - link mile widziany

.
Tak jak już wcześniej napisałem - jeśli coś co raz trafi do netu może być trudne lub wręcz niemożliwe do usunięcia.
Swoją drogą postaram się ustalić jak według prawa wygląda kwestia praw autorskich fotek, które autor sam dobrowolnie umieścił w necie.
Tak na czuja obawiam, że stają się własnością publiczną i jedyne czego nie wolno zrobić to wykorzystywać ich do celów komercyjnych, oraz przypisywać sobie ich autorstwa.
W życiu stosuję prostą zasadę - jeśli coś mi się przytrafia, staram się z tego jak najwięcej nauczyć.