FREZARKA PLOTER GRAWERKA CNC 310x290x100mm lub inna
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
thezoo pisze:Witam,
...nie twierdzę że wiem wszystko, zawsze wolę posłuchać opini co mówią ludzie
pozdr.
Nie można wychodzić do ludzi z gotowym produktem i liczyć na opinię czy faktycznie ma te 0,01 czy nie.
Udowodnij ten pomiar. A może liczysz na to że ludzie, już po kupnie zaopiniują czy faktycznie jest 0,01?
Więc nie dziw się, że są tu takie reakcje kolegów którzy nie jedną maszynkę zrobili w życiu. Nie trafiłeś na amatorskie forum.

I w dodatku te ceny...

Pozdrawiam, Jasiek
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
do tej pory klienci się nie skarzyli, ale wobec tego co przeczytałem w Waszych postach to sprawdzę to, nie jestem osobą, która wciska komuś shit. nie mam reklamacji po kilku sprzedanych. ale może elementy, które są robione nie potrzebują tak wysokiej dokładności. dzwoniłem do znajomego i spradzi mi elementy w fabryce, w której pracuje, tam jest maszyna 3D i pomierzy elementy. dam znać o efektach. nigdy nie miałem zamiaru kogoś oszukiwać.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Witam,
W opisie wkradł się błąd, chodziło o dokładność 0,1mm. Za co przepraszam.
Nakrętki trapezowe są dobrze dobrane do śrub trapezowych, tzn. są zrobione ciasno. Po dotarciu luzy są znikome. Oczywiście z czasem nakrętki się wycierają i trzeba je skontrować, lub wymienić na nowe.
Jeżeli klient dopłaci i jest mu to potrzebne, śruby są wymieniane na kulowe.
Nie jest to tajemnicą, że chodzi o cenę obrabiarek.
Jeżeli chodzi o rozszerzalność cieplną alu, nie ma ona w tym przypadku większego znaczenia.
Wynosi 0,022mm/mK a brama maszyny ma 62cm.
Maszyna schodzi poniżej 0,1mm. Wszystko zależy oczywiście od freza, programu obróbki, obrabianego materiał itd.
Pozdrawiam
W opisie wkradł się błąd, chodziło o dokładność 0,1mm. Za co przepraszam.
Nakrętki trapezowe są dobrze dobrane do śrub trapezowych, tzn. są zrobione ciasno. Po dotarciu luzy są znikome. Oczywiście z czasem nakrętki się wycierają i trzeba je skontrować, lub wymienić na nowe.
Jeżeli klient dopłaci i jest mu to potrzebne, śruby są wymieniane na kulowe.
Nie jest to tajemnicą, że chodzi o cenę obrabiarek.
Jeżeli chodzi o rozszerzalność cieplną alu, nie ma ona w tym przypadku większego znaczenia.
Wynosi 0,022mm/mK a brama maszyny ma 62cm.
Maszyna schodzi poniżej 0,1mm. Wszystko zależy oczywiście od freza, programu obróbki, obrabianego materiał itd.
Pozdrawiam