... szkoda. Gdyż to byłoby dopiero ciekawe, bo mes'ów tu na pęczki...Powodzian90 pisze: ciekawa wizja lecz raczej się na nią nie porwę
Frezarka 600x500x150 do aluminium i do drewna
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
1- błąd, spawy pociągną i zdeformują nogi podstawy (prawie zawsze krótsze do dłuższych )
2- błąd, spawy pociągną - będzie rąb - chyba że, spawacz pospawa wszystkie węzły jednocześnie (prawie zawsze krótsze do dłuższych )
To doświadczenie.
Mój MES jest w głowie i uwzględnia o wiele więcej parametrów niż najlepsza symulacja.
Większość to hipoteza i matematyka ja uwzględnię to że profil leżał już 6 zimę na podwórku i taki właśnie wybiorę a czy w programie MES takie parametry też można wpisać.
2- błąd, spawy pociągną - będzie rąb - chyba że, spawacz pospawa wszystkie węzły jednocześnie (prawie zawsze krótsze do dłuższych )
To doświadczenie.
Mój MES jest w głowie i uwzględnia o wiele więcej parametrów niż najlepsza symulacja.
Większość to hipoteza i matematyka ja uwzględnię to że profil leżał już 6 zimę na podwórku i taki właśnie wybiorę a czy w programie MES takie parametry też można wpisać.
- Załączniki
-
- 5304fed66e30 [1600x1200].jpg (9.72 KiB) Przejrzano 879 razy
W trumnie z Baltony wyglądasz jak żywy
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 9
szymo23, Sądzę, że jak wszystko się odpowiednio połapie i podtrzyma to nie powinno jakoś strasznie bramy zniekształcić z tym będę jeszcze walczyć więc spokojnie. Spawacz mam bardzo dobrego i wiem, że będzie cacy
A o podstawę się nie boje wiem, że będzie równo.
KAJOS, Tak jak piszesz. Symulacja nie służy do przewidzenia jak dany obiekt będzie się zachowywał, ma ona pomóc, a doświadczenie swoją drogą i dlatego tutaj piszę. Chcę abyście mi doradzili, i podzielili się swoją wiedzą.

KAJOS, Tak jak piszesz. Symulacja nie służy do przewidzenia jak dany obiekt będzie się zachowywał, ma ona pomóc, a doświadczenie swoją drogą i dlatego tutaj piszę. Chcę abyście mi doradzili, i podzielili się swoją wiedzą.