Przesyłka kurierska gdzie najtaniej.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Z racji dobrej ceny paczek do 30 kg dzielę ją i wysyłam w paczkach. Paletami wysyłam towar powyżej 7-8 paczek, mam umowę z PeKaS, dokładnie nie pamiętam, ale paleta 800-1200 kg kosztuje mniej więcej 90-120 zł + ok. 10-20 zł opłaty paliwowej (zależnej od odległości) + VAT. Podejrzewam, że przez firmy brokerskie również można by było znaleźć coś taniej, bo najmniej jak mi dodawali do faktury za transport przy zamówieniach to 60 zł za mniej więcej 200-300kg, ale tu zaczynają się problemy z ilością oraz z kurierami.
Taryfy firm kurierskich i przewozowych zaczynają przypominać taryfy telekomunikacyjne
Taryfy firm kurierskich i przewozowych zaczynają przypominać taryfy telekomunikacyjne

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Bez umowy to będzie ciężko, jedynie co mi przychodzi do głowy, to czasami promocje, te o których słyszałem, np wykupujesz z góry wysyłkę np 4 palet ero do wykorzystania przez kilka miesięcy. Któraś z firm kurierskich miała coś takiego, ale nie wiem czy można było skorzystać bez umowy. Nazywało to się "paletowy szał" czy jakoś tak.