Witam, posiadam piaskarkę OS 800A (Polska z roku 1999r.) szukam do niej wentylatora promieniowego czy ma ktoś jakieś info.?
Chciałem się spytać o piaskowanie felg czy felgę trzeba piaskować do surowego metalu mam zamiar później ją pomalować proszkowo.
Piaskowanie
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 3
Wentylatory promieniowe oferuje np firma Tywent. Lub też możesz zadzwonić do firmy, która wyprodukowała twoją piaskarkę. Jeżeli chcesz to podam numer telefonu.
Jeżeli chodzi o piaskowanie felgi to musi byc zdarte do gołej blachy bo pozostałości lakieru mogą potem przy rozgrzewaniu zachowywać się w sposób nieprzewidywalny.
Jeżeli chodzi o piaskowanie felgi to musi byc zdarte do gołej blachy bo pozostałości lakieru mogą potem przy rozgrzewaniu zachowywać się w sposób nieprzewidywalny.
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 3
Na temat wentylacji tej piaskarki nie powiem Ci zbyt wiele. Ja w swojej piaskarce mam zastosowany wentylator WDS-N16 firmy Tywent jednak zakładałem go sam w czasie przeróbki mojej piaskarki. Telefon do firmy ZDZ: 94 367 18 33 lub ze strony www http://www.zdz.slupsk.pl/pl/kontakt.html. Proponuję jednak zadzwonić na ten pierwszy numer a w razie niepowodzenia dopiero bezpośrednio do ZDZ.