Tokarka CNC do drewna.

Dyskusje dotyczące toczenia, remontów, modernizacji, narzędzi. Tokarki konwencjonalne.

aviator
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 1

Post napisał: aviator » 15 sty 2013, 23:04

gaspar pisze:Czy ktoś chce mój korpus ? :lol:
Pytanie, chętnie przyjmę ;)

Tagi:

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5

Post napisał: IMPULS3 » 16 sty 2013, 18:15

gaspar pisze: Jeśli adaptacja tego korpusu robota okaże się opłacalna to ramka którą spawałem będzie musiała albo znaleźć inne zastosowanie albo odwiedzić okoliczne złomowisko.
A może inna droga, mając równy korpus mógłbyś na nim zamocować szlifierkę i obrobić sobie ten korpus wyspawany, a korpus fabryczny wykorzystać do jakiejś dokładniejszej maszynki, wszak ta do drewna to dokładność mniej więcej. :smile: Tym bardziej że spawałeś go w/g swoich planów i pomysłu więc szkoda to porzucić.

Awatar użytkownika

Autor tematu
gaspar
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 32
Kontakt:

Post napisał: gaspar » 16 sty 2013, 21:32

IMPULS3 pisze:A może inna droga, mając równy korpus mógłbyś na nim zamocować szlifierkę i obrobić sobie ten korpus wyspawany, a korpus fabryczny wykorzystać do jakiejś dokładniejszej maszynki
Wiesz IMPULS3 nie pomyślałem by tak to rozwiązać. I powiem, Ci że tak właśnie zrobię. W końcu tam mam gotowe przesuwy liniowe. Wystarczy tylko powiesić szlifierkę. Leci punkcik dla kolegi. :)
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie

Awatar użytkownika

Autor tematu
gaspar
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 32
Kontakt:

Post napisał: gaspar » 03 mar 2013, 19:08

Mała informacja.

Teraz jestem bez reszty pochłonięty w realizacje innego projektu.
Wszystko związane z tokarką ładnie leży na regale i czeka na skończenie. Z racji, iż potrzeby się zmieniły zupełnie nie goni mnie czas by ją skończyć. Pewne jest jednak to, że skończyć ją będę chciał, chociażby po to by odzyskać wrzuconą kasę, a mam praktycznie wszystko do niej kupione za bez mała parę ciężkich złotych.
W czerwcu lipcu podejrzewam, że korpus zostanie przefrezowany. Teraz wyjdzie jej to na dobrze, powiedzmy, że sobie sezonuje i się odpręża :D
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Toczenie / Tokarki Konwencjonalne”