Pytanie, chętnie przyjmęgaspar pisze:Czy ktoś chce mój korpus ?
Tokarka CNC do drewna.
-
IMPULS3
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 5
A może inna droga, mając równy korpus mógłbyś na nim zamocować szlifierkę i obrobić sobie ten korpus wyspawany, a korpus fabryczny wykorzystać do jakiejś dokładniejszej maszynki, wszak ta do drewna to dokładność mniej więcej.gaspar pisze: Jeśli adaptacja tego korpusu robota okaże się opłacalna to ramka którą spawałem będzie musiała albo znaleźć inne zastosowanie albo odwiedzić okoliczne złomowisko.
-
gaspar
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 32
- Kontakt:
Wiesz IMPULS3 nie pomyślałem by tak to rozwiązać. I powiem, Ci że tak właśnie zrobię. W końcu tam mam gotowe przesuwy liniowe. Wystarczy tylko powiesić szlifierkę. Leci punkcik dla kolegi.IMPULS3 pisze:A może inna droga, mając równy korpus mógłbyś na nim zamocować szlifierkę i obrobić sobie ten korpus wyspawany, a korpus fabryczny wykorzystać do jakiejś dokładniejszej maszynki
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
-
gaspar
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 32
- Kontakt:
Mała informacja.
Teraz jestem bez reszty pochłonięty w realizacje innego projektu.
Wszystko związane z tokarką ładnie leży na regale i czeka na skończenie. Z racji, iż potrzeby się zmieniły zupełnie nie goni mnie czas by ją skończyć. Pewne jest jednak to, że skończyć ją będę chciał, chociażby po to by odzyskać wrzuconą kasę, a mam praktycznie wszystko do niej kupione za bez mała parę ciężkich złotych.
W czerwcu lipcu podejrzewam, że korpus zostanie przefrezowany. Teraz wyjdzie jej to na dobrze, powiedzmy, że sobie sezonuje i się odpręża
Teraz jestem bez reszty pochłonięty w realizacje innego projektu.
Wszystko związane z tokarką ładnie leży na regale i czeka na skończenie. Z racji, iż potrzeby się zmieniły zupełnie nie goni mnie czas by ją skończyć. Pewne jest jednak to, że skończyć ją będę chciał, chociażby po to by odzyskać wrzuconą kasę, a mam praktycznie wszystko do niej kupione za bez mała parę ciężkich złotych.
W czerwcu lipcu podejrzewam, że korpus zostanie przefrezowany. Teraz wyjdzie jej to na dobrze, powiedzmy, że sobie sezonuje i się odpręża
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/