ukosowanie w plaźmie
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 25
- Kontakt:
właśnie ... po co zmieniać. Ale to niestety my tak myslimy a producenci róznie to myślą .
Firma Water Jet zmieniła już w kilku swoich produktach te komendę ale to akurat nie robiło róznicy bo proces cięcia się odbywał wodą więc wpływ ciepła by niewielki.
Materiały podeślę jak tylko będę w biurze .
Firma Water Jet zmieniła już w kilku swoich produktach te komendę ale to akurat nie robiło róznicy bo proces cięcia się odbywał wodą więc wpływ ciepła by niewielki.
Materiały podeślę jak tylko będę w biurze .
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 20
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
http://www.kmt-waterjet.com/wPolnisch/p ... l?navid=11
[ Dodano: 2006-12-26, 00:14 ]
Osobiscie polecam poglodac co takiego na tych maszynkach wyprawiaja: http://www.waterjets.org/waterjet_pictures.html
[ Dodano: 2006-12-26, 00:16 ]
Teamt Waterjetu dawno przerabialem w firmie gdzie chcieli kupic wycinarke laserowa. Ja jednak sie nie zgadzalem bo laser potnie w zasadzie tylko metal a waterjet moze ciac materialy jak np. POM z ktorego wykonywalismy duzo czesci do maszyn drukarskich- skanczylo sie na tym ze kupiono tokarke numeryczna
[ Dodano: 2006-12-26, 00:14 ]
Osobiscie polecam poglodac co takiego na tych maszynkach wyprawiaja: http://www.waterjets.org/waterjet_pictures.html
[ Dodano: 2006-12-26, 00:16 ]
Teamt Waterjetu dawno przerabialem w firmie gdzie chcieli kupic wycinarke laserowa. Ja jednak sie nie zgadzalem bo laser potnie w zasadzie tylko metal a waterjet moze ciac materialy jak np. POM z ktorego wykonywalismy duzo czesci do maszyn drukarskich- skanczylo sie na tym ze kupiono tokarke numeryczna

Prawda leży pośrodku -Arystoteles.Może dlatego wszystkim zawadza -Wodzu.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 25
- Kontakt:
cięcie wodą ... jest bardzo szeroka gama materiałów które można ciąć strumieniem wody a gdy doda się ścierniwa to rośnie jeszcze bardziej szerokość gamy materiałów...nawet po stale jak np. tytan. Bardzo kiepsko się tnie szkło hartowane ale da się. Większość firm odmawia cięcia szkła hartowanego bo nie ma gwarancji czy to szkło nie zniknie w wodzie ( zamieni się w proszek albo drobne szkiełka )
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 20
ale to nie sa liniki do firmy "water jet". szukam i nigdzie nie moge znalzc takiej firmy, i nie chodzi mi o przedstawiciela w polsce, ale o strone internetowa.
[ Dodano: 2006-12-26, 00:49 ]
[ Dodano: 2006-12-26, 00:49 ]
nie tylkoWodzu pisze: Ja jednak sie nie zgadzalem bo laser potnie w zasadzie tylko metal
Ostatnio zmieniony 26 gru 2006, 00:55 przez ERNEST KUCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
POZDRAWIAM