Tylko jak się ma nacisk narzędzia wywierany na szkło do zamierzonego efektu cięcia lub grawerowania , wiadomo szkło to trochę kiepski materiał do obróbki z powodu swoich właściwości ( kruszy się , pęka itp. )
Powiem szczerze pierwsze słysze (zainspirowany metodą troche poczytałem) ale do mojego pomysłu na produkt szkło to tylko dodatek podejrzewam ze technologia takiego cięcia tzn mszyna to duzy wydatek finansowy na ktory mie nie stać... ale dzieki!upadły_mnich pisze:Bardzo fajnie tnie się szkło wodą (waterjet). Idzie szybko, kształty w zasadzie dowolne i dodatkowo od razu mamy szlifowaną krawędź.
Wesołych Świąt
Witam,upadły_mnich pisze:Bardzo fajnie tnie się szkło wodą (waterjet). Idzie szybko, kształty w zasadzie dowolne i dodatkowo od razu mamy szlifowaną krawędź.
Wesołych Świąt
mieli trochę racji...ale nie 100%rudzik6 pisze:odpowiedzieli, ze sie nie da bo się pokruszy na kawałki
tak właśnie się tnie szybę tzw. bezpieczną (szyba +folia +szyba)rudzik6 pisze:podobno ktoś ciął szybę najpierw z jednej, potem z drugiej strony diamentem a w szczelinę wlał denaturat i podpalił aby oderwac...ale ...to chyba jakies bajki....
szyba nie musi dolegać tj wartoby podeprzeć ale niekoniecznie na całej powierzchni powiedzmy w kilku punktach. Problem w tym, że nie wiem jak z ruchem osi Z waterjetarudzik6 pisze:zrobic jakies kopyta...może z gipsu...aby szyba dolegała wszędzie