Mam pytanie dotyczące włączenia chłodziwa
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
-
- Posty w temacie: 2
Koledze chodziło chyba o funkcję w programie bo inne CAM-y jak np MasterCam mają taką funkcję że przy każdym narzędziu można wybrać jakie ma być chłodzenie. Ja mam taki postprocesor że generuje mi "M08" przy każdym narzędziu ale np nie ma w programie możliwości a przynajmniej ja jej nie znam dodania chłodzenia przez wrzeciono i to muszę dopisywać ręcznie.
-
aby sterowac innymi komendami odnośnie chłodziwa trzeba mieć odpowiednio skonfigurowany postprocesor, następnie za pomocą eventów można ustawić jaką komendę chce się wywyolac.
Nie mam teraz nxa ale przerabiałem to, i w eventach dotyczących chłodziwa jest funkcja wyboru, przepatrz sobie eventy
i możliwe ze nie będziesz musiał poprawiac z ręki
Nie mam teraz nxa ale przerabiałem to, i w eventach dotyczących chłodziwa jest funkcja wyboru, przepatrz sobie eventy

-
-
- Posty w temacie: 2
tutaj
a później wybieramy chłodziwo
jednak i tak musisz mieć odpowiednio skonfigurowany postprocesor bo inaczej nic z tego nie będzie.
A tak przy okazji czy ktoś ma może opis wszystkich tych funkcji i do czego każda z nich znaczy ?
a później wybieramy chłodziwo
jednak i tak musisz mieć odpowiednio skonfigurowany postprocesor bo inaczej nic z tego nie będzie.
A tak przy okazji czy ktoś ma może opis wszystkich tych funkcji i do czego każda z nich znaczy ?
Ostatnio zmieniony 29 cze 2013, 15:43 przez lotnik11, łącznie zmieniany 1 raz.