Czy warto ...
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
Re: warto:)
nie ma za coJANNO1 pisze:Wielkie Sorry Numer:)![]()
miało byc agrafek:)
Jano

przez ciebie przeczytałem prawie całe forum w poszukiwaniu kiedy pisałem o sprzegłach

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 7
To lepiej o tym niepisz na Forum kto wie kto to czyta??
A tak na marginesie tak własnie zaczynal moj kuzyn.
Mial podobna kase jak ty- no troche mniej bo 60tys. PLN.
Kupil tokarke, frezarke i po znajomosci kupil w miare sprawna szlifierke do plaszczyzn.
A ze lubil stare motory i czesto dorabial sobie do nich czesci wiec zaczal dorabiac je rowniez swoim kolegom i....... reszty nie musze pisac.
Dzisiaj ma juz tokarke numeryczna, a niedlugo przyjedzie nowka Dekel Maho, jakos sie kreci

A tak na marginesie tak własnie zaczynal moj kuzyn.
Mial podobna kase jak ty- no troche mniej bo 60tys. PLN.
Kupil tokarke, frezarke i po znajomosci kupil w miare sprawna szlifierke do plaszczyzn.
A ze lubil stare motory i czesto dorabial sobie do nich czesci wiec zaczal dorabiac je rowniez swoim kolegom i....... reszty nie musze pisac.
Dzisiaj ma juz tokarke numeryczna, a niedlugo przyjedzie nowka Dekel Maho, jakos sie kreci

Prawda leży pośrodku -Arystoteles.Może dlatego wszystkim zawadza -Wodzu.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Mylisz trochę pojęcia z tymi jednoosobowymi firmami. Problem będzie dotyczył firm jednoosobowych prowadzących działalność gospodarczą na terenie innych podmiotów lub jak to ładnie brzmi "na terenie całego kraju". Podam przykład:Wodzu pisze:tak jak z jedonosobowymi firmami.
1. Pan X prowadzi firmę X i płaci ZUS'y i podatki do US.
2. Firma Y ma podpisaną umowę z panem X, a pan X wystawia im faktury za usługę.
3. Firma X nie musi zatrudniać pana X i płacić za niego ZUSów, zapewniać socjali itp...
4. Problem ten uderzy przedewszystkim w przedstawicieli handlowych świadczących usługi dla jakiś firm i ludzi młodych, którzy płacą małe ZUSY przez pierwsze 2 lata (trochę ponad 200zł) działalności co zachęca duże firmy do takiej polityki.
Teraz do Zrubo:
Najpierw znajdź niszę w której będziesz mógł się odnaleść. Po co Ci maszyna skoro nie masz zbytu na produkt (tak naprawde to sam nie wiesz co chcesz robić). Ponadto ja sugeruję podejść do tematu budowy własnej maszyny.
Do tego co zakładasz to szkoda kupować centrum i inne hiper maszyny. Po pierwsze nie dotrzymasz terminu to polecisz na kasę, po drugie spiepszysz jakąś formę i również popłyniesz na kasę, padnie renoma. Druga sprawa to frezy i własny materiał też kosztuje
Zajmij się czymś prostszym na początek, co dużo nie kosztuje i w razie pomyłki przy obróbce nie zaboli po kieszeni. Do obróki drewna, tworzyw sztucznych i grawerowania tabliczek wystarczy zrobiona własnoręcznie z głową maszyna. (oczywiście przy pomocy odpowiednich narzędzi)
Ja prowadzę firmę reklamową i moja samoróbka robi przede wszystkim tabliczki opisowe w laminatach grawerskich i graweruje w mosiądzu, alu lub drewnie. Jednak posiadam baze własnych klientów, których zdobyłem jeszcze zanim zaczołem wogóle myśleć o takiej maszynie.
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 7
Tak przepraszam, własnie o to chodzi Gaspar.
Hehe juz widze mine Szefa z Byłej firmy, w ktorej teraz bedzie musial zakupic duzo rzeczy zeby spelnic normy BHP- zacznijmy od Gaśnic, ktorych to niebyło przy 27 ma szynach na zakładzie i 18 pracownikach heheh
Hehe juz widze mine Szefa z Byłej firmy, w ktorej teraz bedzie musial zakupic duzo rzeczy zeby spelnic normy BHP- zacznijmy od Gaśnic, ktorych to niebyło przy 27 ma szynach na zakładzie i 18 pracownikach heheh

Prawda leży pośrodku -Arystoteles.Może dlatego wszystkim zawadza -Wodzu.