Koledze lu-dzik udało się uruchomic ten układ, ale chyba bym już niego nie wrócił.Czy lubię ten układ ? TBD
Jeżeli scalony driver - to bardziej THB6064AH ( choć mam nadzieję że moje tranzystorki też zawalczą).
Widzę ze kolega lubi wyzwania, w takim razie polecam THB6064AH a na początek polecam lekturę w postaci wykresów z oscyloskopu w temaciejarekk pisze:to bardziej THB6064AH
dlatego w dobrych układch robione są Mosy z dwoma drenami , tzw. zwierciadła i na tym budują OCP, reszta patentów jest za wolna. Aby pognebić kolegów i siebie przysyłam schemat 1/4 mostka z M542jarekk pisze:układu zabezpieczenia prądowego
... rozwiązania proste nie są złepiotr_olbrysz pisze:. Aby pognebić kolegów
Mam takie, ale nie jako zwykłe tranzystory, tylko całe kombajny - z wszelkimi zabezpieczeniami. Niestety przez to częstotliwość pracy ograniczona jest do kilku kHz.piotr_olbrysz pisze: tzw. zwierciadła i na tym budują OCP, reszta patentów jest za wolna.
Robiąc na tranzystorach chińczyk zarabia 1$ na sztuce. Sprzedaje tego 1000 000 szt. dziennie i się śmieje.jarekk pisze:Mam takie, ale nie jako zwykłe tranzystory, tylko całe kombajny - z wszelkimi zabezpieczeniami. Niestety przez to częstotliwość pracy ograniczona jest do kilku kHz.piotr_olbrysz pisze: tzw. zwierciadła i na tym budują OCP, reszta patentów jest za wolna.
Co do mostka - cos takiego świtało mi poprzednio, tyle że ze scalonym driverami