SindbadZeglarz pisze:Sławku dziekuję za sugestie dotyczące napięcia. Jest to dużo wnosząca informacja do wątku
Ależ
SindbadzieZeglarzu toż to żaden problem, nawet się nie spociłem....
No wiesz... możesz podpiąć 9V i też się zakręci.
O ile jesteś spostrzegawczy z ponad 40k użytkowników tego forum wypowiedział się tylko
tuxcnc, i ja.
Dostajesz takie odpowiedzi jakie stawiasz pytania. Nikt tu nie pisze esejów.
SindbadZeglarz pisze:Bardziej interesowałoby mnie jednak to jaką moc ten silnik oferuje. (ile N/cm)
Jaki prąd ma znamionowy itp.
Wiesz gdzie tkwi problem...., że to ty masz ten napęd. A skoro już go masz, to podłącz silnik pod zasilacz i zmierz amperomierzem jaki prąd pobiera bez obciążenia, dalej popróbuj to zatrzymać paluchami i obserwuj wskazanie. Silnik nie weźmie więcej prądu niż może przetrawić. Potem jakiś wzorek na Waty (P=U*I) i będziesz wiedział o wiele więcej niż przed sześcioma godzinami.

A..., chodziło Ci o moment obrotowy dla tego napędu, wyrażoną w Nm. Przytwierdź jeden koniec metrowego ramienia do zębatki na której chcesz wyk. pomiar, na drugim końcu zaczep najzwyklejszą wagę hakową i zapodaj nominalne 24V. Będziesz mądrzejszy o kolejne doświadczenie.
Skoro nic nie możesz znaleźć, to pójdź w inną stronę...
... buehler motor belt gear, buehler drive axis, buehler gear drive... i jeżeli tutaj nie znajdziesz podobnego rozwiązania które zaspokoiły by twoją ciekawość, nie dostaniesz satysfakcjonującej Cię odpowiedzi od serwisu, podając numer katalogowy części, ten z kropeczkami, to daj sobie spokój z tym:
SindbadZeglarz pisze:Raleigh N.C USA
1.13.043.502
24VDC 1693
384-224