Miki ja nie dziwię się ze nie masz pojęcia co to jest stocznia i w moim temacie chodziło o to że nie zakłada się sieci handlowych gdzie była produkcja, nasz rząd w ten sposób zamienił siekierkę na kijek.
Ty jesteś jedno osobowym tworem który nie ma potencjału,energii, odwagi, twoje ego jest silniejsze do ciebie, porównujesz swój nie biznes nie, firmę tylko najprostszy podmiot gospodarczy do ZAKŁADU, FIRMY gdzie zatrudnionych było 4500 ludzi plus z tego zakładu żyło 12000 kooperantów którzy również zatrudniali dawali pracę.
Dla twojej wiedzy ja też potrafię zaspokoić potrzeby swojej rodziny (5 osób) pracuję nie mniej niż 16 godzin dziennie ( koszenie trawy i odśnieżanie czy grabienie liści nie biorę pod uwagę)
Nie jestem tokarzem jak ci się wydaje, tylko spawaczem, wcześniej robiłem różne rzeczy ale zawsze robiłem to dobrze aby każdy był zadowolony, toczeniem zajmuję się w moim podmiocie gospodarczym, dodatkowo bo nie mogę tylko spawać czy tylko toczyć, jestem elastyczny aby w branży metalowej nie zostawać w tyle.
Jesteś jak chłopiec w piaskownicy gdzie wszyscy maja kilka lat a ty jesteś starszy lub jak wolisz ( co sądzić o tobie większy) i wszyscy muszą się ciebie słuchać bo masz rację.
50 lat komuny stworzyła zawody które ludzie wykonywali przez 30-40 lat to jak chcesz aby to czy wielu innych mądrych tego forum zrozumiało że trzeba zmian aby wszystko równomiernie się rozpłynęło w tym kraju a nie zmieniło w ciągu 10 lat, bo tak naprawdę lata 90 to był chory twór pseudo demokracji, gdzie komuchy, żydzi, cwaniaczki, przestępcy tworzyli swoje" firmy" tworzyli ustawy i przepisy pod siebie zajmując się polityka, dawno ktos powiedział ze koryto się zmieniło świnie te same,
Czesi u siebie mieli to samo co my, świnie wyrżnęli (lustracja po 89) a u nas z komuchami żydami i świniami się pogodzili.
Twój ciężar mnie przytłacza a reseikling twojej osoby jest Ciężki Poglądy nie do odzyskania, prawdziwy komunista z ciebie