[ Dodano: 2012-09-24, 10:58 ]
Jeszcze miałem zapytać, jak planujesz zamocować śruby napędowe, tzn. jakie podpory i obudowy nakrętek będziesz stosować?
Rozumiem, że to pierwsze frezowania z Twojej maszynki? Nieźle wygląda. Jak wyszły wymiary przy zastosowaniu fuszerek? W czym robiłeś projekty?ElSor pisze:Prace polegajace na udoskonalaniu maszynki ciagle trwaja.
Moze nie 1wsze ale bynajmniej ciagle z fuszerkami. Przekatne zgadzaja sie z dokladnoscia 0,05mm przy kwadracie 60x60mm. Projekty robie w inkscape + obrobka w PikoCNC - nie wyobrazam sobie projektowania bez PicoCAMa - chwila moment i pomysl staje sie rzeczywistosciawojtek30 pisze:Rozumiem, że to pierwsze frezowania z Twojej maszynki? Nieźle wygląda. Jak wyszły wymiary przy zastosowaniu fuszerek? W czym robiłeś projekty?
A zebym to wiedzial ... ponoc 4 lozyska wiec chyba mocniejsza. Zreszta wszystkie chinczyki z wysylka z UK sa takie same i najprawdopodobniej od 1 realnego sprzedawcy poslugujacym sie wieloma kontami na ebayu.wojtek30 pisze:Też myślę o mokrym chińczyku, kupiłeś zwykłą wersję, czy tą niby wzmocnioną do metalu?
No właśnie, ciężko powiedzieć czy to nie chwyty marketingowe z tymi łożyskami. Widziałem już wersje z 2, 3 i 4 łożyskami. Z tym że te z 3 są opisywane jako wzmocnione do metalu. Możesz dać jakiegoś linka gdzie kupiłeś?ElSor pisze:A zebym to wiedzial ... ponoc 4 lozyska wiec chyba mocniejsza. Zreszta wszystkie chinczyki z wysylka z UK sa takie same i najprawdopodobniej od 1 realnego sprzedawcy poslugujacym sie wieloma kontami na ebayu.
Popatrzę sobie na tego PikoCNC, z tego co widzę, to niby jest za darmo ale ma pewne ograniczenia w symulacji 3D, ciekawe...ElSor pisze:Projekty robie w inkscape + obrobka w PikoCNC - nie wyobrazam sobie projektowania bez PicoCAMa - chwila moment i pomysl staje sie rzeczywistoscia
http://www.ebay.co.uk/itm/WATER-COOLED- ... 0915007870wojtek30 pisze:Możesz dać jakiegoś linka gdzie kupiłeś?