Plazmę mam , tylko szczelina przydała mi by się cieńsza i żeby nie było tego cholernego gradu po cięciu:(((Wielokrotnie tańsza jest plazma. Szkoda tylko że szczelina cięcia jest szersza.
Tuba laserowa CO2 150W cięcie 2mm stal
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
Nowy Synrad f200 z zasilaczem to 35 000USD w Stanach + transport + cło + vat251mz pisze:z jakimi kosztami trzeba się liczyć w przypadku zestawu źródło, tuba , soczewki dla RF 150W?
[ Dodano: 2012-09-17, 16:18 ]
Właśnie znalazłem na allegro regenerowanego synrada RF 55W za 13tyś:|
Więc coś czuje ,że nowy zestaw o który pytam to około stówki kosztuje:(
ULS nie ma modeli o takiej mocy.
Coherenty to porażka.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Skoro do tej pory było cięte plazmą to moze być dalej cięte tylko lepiej. Mnie moje wypałki od spodu nie bolą, gdyby było inaczej to raczej bym szukał lepszej plazmy i palnika. Skoro na byle trafimecie krawędzie bywają momentami czyste to przyzwoity palnik powinien to zrobić lepiej.rendejad pisze:.
Jeśli coś ma być cięte laserem to nie plazmą.
Ale laser 3kW zrobi to napewno lepiej więc jeśli zarobi na siebie to co się zastanawiać.
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 10
Liczyłem dla używki za 100koła - ciężko będzie zarobić:(Ale laser 3kW zrobi to napewno lepiej więc jeśli zarobi na siebie to co się zastanawiać
Dlatego liczyłem ,że chińska tuba 150W przetnie blache #2 , i też się widać przeliczyłem...
Mój pt-31 też tnie bez gradu , ale to tylko miejscami....
Zależało by mi żeby mniej wiecej dało się całość:D
Albo z gradem który pod paluszkami odpada:)))
Zmienić palnik na lepszy - fajnie - ale nie wiadomo na jaki:(
Na hypera mnie nie stać niestety a fajnie by było...
Puki co wybór idzie na szermana z trafimetem 141 maszynowym...
Tylko czy uda się uzyskać śladowy grad , tego nadal nie wiem:(((
Najczęściej tnę do 3mm max i zależało by mi właśnie przy takich blachach na minimalnej ilości gradu....
Hyper ma jakąś technologie do dyszy blach max 3mm finecut ,i z tego co słyszałem faktycznie leci bez gradu...
Ale sam palnik u nich to 5 koła:D
Fajnie by było gdyby kolega który wrzucił filmik jak jedzie trafimetem pod wodą wrzucił zdjęcia krawędzi od spodu po paleniu.