Cięcie tu-bondu

Problemy i ich rozwiązania przy obróbce tworzyw sztucznych ręcznej jak i za pomocą CNC

Autor tematu
lpawlowicz
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Cięcie tu-bondu

Post napisał: lpawlowicz » 03 wrz 2012, 13:46

Witam,jestem nowy na tym forum i chciałbym zadać wam pytanie ponieważ wiem że siedzą tutaj fachowcy od spraw cnc.
Mam mały problem , posiadam frezarke firmy megaplot z napędem metabo. Obroty wrzeciona max 24k i 1000 max posuwu. Tak więc chodzi o to że frezując tu-bond strasznie się brudzą krawędzie i nie są gładkie, próbowałem już dobierać odpowiednie parametry ale nadal nic nie daje. Na nowym frezie 2 piórowym 3mm z firmy Matbor jest to dosłownie kilka figur "czystych" potem zaczyna się niezła jazda. Próbowałem też na frezie dolfamexu 1 piórowy 3mm - tutaj mam wrażenie że w ogóle nie tnie. Wiem że ta frezarka jest stara i ma kilka lat ale bez przesady. Doradżcie mi co zrobić ? Może polecicie mi jakieś frezy... Przeważnie tne tylko tu-bondy (kolorowe i szczotkowane)

Tagi:

bh91
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1

Post napisał: bh91 » 05 wrz 2012, 13:01

Hmm - ja ciąłem wczoraj na dwa razy frezem 3mm 1Piórowym i poszło wszystko ładnie a frez dalej ostry. Mam frezy węglikowe. Obroty 18k i posuw 300-600 w tym zakresie mi czysto cięło.
Jest robota - jest pinonc :wink:

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Obróbka tworzyw sztucznych”