szlifierka do płaszczyzn :D
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
tyle co mogę dodać na temat oczyszczania metodami erozji z towarzyszącą adhezją i dekohezją materiału ciernego z materiałem obrabianym - korpusy i inne mniej dokładne powierzchnie tak, ale płyty stalowej która ma robić za stoł nigdy w zyciu - po takiej obróbce płyta stalowa 20mm moze sie już do niczego nie nadawać - piasek lub korund mogą to tak powykrzywiać że jedynym zastosowaniem bedzie przykrywka na komin, szkiełkowanie na stali nie ma sensu bo szkło sie traci bez widocznego efektu
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
mądre słów sie kolega nauczyl ...ale to teoria. Jedyny argumet dlaczego by nie miał być stół piaskowany -to chropowatość powierzchni. Jak kolega mi udowodni ze po piaskowanu płyty stalowej 20 mm uszkodzi- wykrzywi sie ona w jakiś sposób to gratulacje. blache 1, 2,3 moze 4 mm owsze mozna powyginać piaskując. Ale to tez bardzo zależy od tego czym sie obrabia, jakim ścierniwem, cisnieniem itp.
P.S. sorry za zmiane tematu ;-D w twoim wątku.
P.S. sorry za zmiane tematu ;-D w twoim wątku.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
gdybyś użył pierwszej ściernicy o ziarnie 24 lub 36 i dosyć otwartej to na pewno wyrównałaby trochę tą płyte a następnie coś drobnego ziarno max 80 - biała ceramiczna .
Użyłeś szarej lub zielonej które są bardzo twarde lub też z małym ziarnem co powodu temp. i słabe zbieranie materiału . wiem cieżko kupić cos od reki z takim rodzajem szlifierki i nietypowym wymiarem ścier.
pomysł był ok .
Użyłeś szarej lub zielonej które są bardzo twarde lub też z małym ziarnem co powodu temp. i słabe zbieranie materiału . wiem cieżko kupić cos od reki z takim rodzajem szlifierki i nietypowym wymiarem ścier.
pomysł był ok .
akol