WARSZTAT - podglądamy co mają w nich inni.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 106
No właśnie o tej stronie myślałem tylko, że ...... nie mogłem jej znaleźć u siebie

[ Dodano: 2012-08-30, 22:33 ]
Ale masz ładny stół spawalniczy. A ta szlifierka po lewej ma przyrząd do ..... ???? .... ostrzenia elektrod?Chciałem pokazać jeden z kątów mojego warsztatu.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
Szlifierka do wierteł,nic rewelacyjnego,potrzebowałem szybko kupić coś do ostrzenia wierteł,miałem do wywiercenia ponad 5 tys.otworów.Znalazłem fimę Boran i to jest ich wynalazek.Natomiast stół to rewelacja,najwyższe noty za przydatność.
Jeszcze w temacie szlifierek do wierteł,odbyła się prezentacja szlifierek firmy Kaindl,no cudo,po wszystkim niestety z powodu mojego pytania nastąpiło zablokowanie kanału łączności.Ale maszyna jest O.K.A ten gamoń wyszedł taki jakiś niewydarzony,bebechów mu brak,pewnie dlatego że z odpadów.A miał być taki piękny i przyciągać klientów.
Jeszcze w temacie szlifierek do wierteł,odbyła się prezentacja szlifierek firmy Kaindl,no cudo,po wszystkim niestety z powodu mojego pytania nastąpiło zablokowanie kanału łączności.Ale maszyna jest O.K.A ten gamoń wyszedł taki jakiś niewydarzony,bebechów mu brak,pewnie dlatego że z odpadów.A miał być taki piękny i przyciągać klientów.
-
No to wreszcie coś z mojego podwórka. Moja zabawka: polska strugarka M7 WARKA. Cały napęd łącznie z silnikiem był rozmontowany, wyczyszczony, przesmarowany i ponownie złożony. Wcześniej rozmontowany był stół wraz z obrotnicą. Podczas testów obrobiła kostkę z tworzywa. Powierzchnia wyszła bardzo ładna. Teraz czeka na przystosowanie do dłutowania otworów. Istnieje już uchwyt narzędzi. Pozostało zamocować uchwyt do detali.

Ostatnio zmieniony 10 lis 2012, 21:05 przez BYDGOST, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 13
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 11
-
Udało mi się wyrwać za grosze w tamtym roku. Jest bardzo solidnie wykonana. Na grubości ścianek z żeliwa nie oszczędzali. Myślałem, że przy transporcie, przełożymy pod spodem rurę i wraz z synem uniesiemy, żeby podłożyć rolki, ale gdzie tam! Nie daliśmy rady. Dopiero podnośnik kolejowy okazał się skuteczny.
Kolego spawtech - podziwiam Twój trud i starania, żeby utrzymać stół w takim stanie. Nie każdemu się chce. A jeszcze trzeba pamiętać, że to są koszty. Możesz podać jakich preparatów używasz?
Kolego spawtech - podziwiam Twój trud i starania, żeby utrzymać stół w takim stanie. Nie każdemu się chce. A jeszcze trzeba pamiętać, że to są koszty. Możesz podać jakich preparatów używasz?
Ostatnio zmieniony 10 lis 2012, 21:06 przez BYDGOST, łącznie zmieniany 1 raz.