Wypadanie biegów TUM-25a
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Wypadanie biegów TUM-25a
Co zrobić by nie wypadały biegi w tokarce TUM-25a?
W skrajnych położeniach jeszcze jakoś się trzymają biegi, ale w środkowych położeniach szybko wypadają. Obecnie klinują drewnianym kołkiem. Czy jest jakiś inteligentniejszy sposób?
W skrajnych położeniach jeszcze jakoś się trzymają biegi, ale w środkowych położeniach szybko wypadają. Obecnie klinują drewnianym kołkiem. Czy jest jakiś inteligentniejszy sposób?
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Jest bardzo dobry spoób. Wyślij mi jakiś sensowny falownik 3kw a ja ci wyślę cały reduktor w którym biegi nie wyskakują. 
Przy rozwiązywaniu twojego problemu raczej trzeba bedzie rozbierać reduktor.
EDIT: Po zdjęciu dzwigni powinny być tam kulki ustalające. Pewnie ktoraś spreżyna pękła albo się zatarła. Dostęp raczej bedzie od zewnątrz.

Przy rozwiązywaniu twojego problemu raczej trzeba bedzie rozbierać reduktor.
EDIT: Po zdjęciu dzwigni powinny być tam kulki ustalające. Pewnie ktoraś spreżyna pękła albo się zatarła. Dostęp raczej bedzie od zewnątrz.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Z wyciąganiem reduktora może nie jest za dużo roboty ale jest to robota niezbyt przyjemna. Tak sobie spojrzałem w dtr i w tym reduktorze za bardzo nie ma co się popsuć. Wydaje mi się że są tam kulki ustalające zaraz na wajchach. Nie wiem jak to określić. Zaraz poszukam zdjęcia dtr.
[ Dodano: 2012-08-20, 22:29 ]
Wyślij mi na pw maila bo forum przyjmuje tylko 800x600 a nie chce zebyś się wku...
[ Dodano: 2012-08-20, 22:29 ]
Wyślij mi na pw maila bo forum przyjmuje tylko 800x600 a nie chce zebyś się wku...