Witam, otóż mam taki problem: ładuje mape bitową do corela orc-trace i przeprowadzam traqsowanie-kontury wszystko pieknie(chodzi o płytke pcb) ale gdy zapisze plik wynikowy jako dfx czy to plt to jak ładuje do Kcam to płytka strasznie malutka wychodzi poprostu niesa zachowane wymiary i tyu jest moje pytanie czy sa gdzies jakies ustawienia żeby wymiary sie zgadzały??
Pozdrawiam Neo80
Problem z exportem z programu Corel do dfx i plt
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Witam. Po długiej przerwie znów wracam do CNC
.
Nie tworzę nowego tematu bo znalazłem TEN... - Czym spowodowane i dlaczego jest ta skala ? Właśnie prubuję coś wyexportować z Corela do Macha2 i też trzeba wstawić skalowanie 2540% tak jak piszesz raffak... o tyle to jest niedobre, że powstaje ogromny plik .plt, który jest dla mnie znaczący przy tworzeniu mojego oprogramowania. Czy do tej skali doszedłeś metodą prób i błędów czy jest na to jakaś reguła ?

Nie tworzę nowego tematu bo znalazłem TEN... - Czym spowodowane i dlaczego jest ta skala ? Właśnie prubuję coś wyexportować z Corela do Macha2 i też trzeba wstawić skalowanie 2540% tak jak piszesz raffak... o tyle to jest niedobre, że powstaje ogromny plik .plt, który jest dla mnie znaczący przy tworzeniu mojego oprogramowania. Czy do tej skali doszedłeś metodą prób i błędów czy jest na to jakaś reguła ?
-
- Posty w temacie: 1
prokopcio, nie znam Corela ale prawdopodobnie program pracuje w calach a przy eksporcie pliku zapomina dodać informacje ze to cale a Mach myśli ze milimetry . Dla jasności cal ma 25.4 mm . Sprobuj przełączyć sie w Machu na cale o ile idzie .Powinno to pomoc .
Moj chomik
http://chomikuj.pl/skotisobek
http://chomikuj.pl/skotisobek
-
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
chyba masz rację skoti... to by się zgadzało ale niestety w opcji importu w machu niema różnicy czy ustewisz jednostkę jako cale czy mm (plik PLT)... może to wina macha?
-EDIT-
używam Corel8PL a to wyeksportowany kwadrat o boku 5cm jednostki plotera 1016 skala: 100%:
IN;
SP1;
LT;
PU0 0;
PD1999 0;
PD1999 2000;
PD0 2000;
PD0 0;
SP0;
to jest bez poleceń prędkości...
-EDIT-
używam Corel8PL a to wyeksportowany kwadrat o boku 5cm jednostki plotera 1016 skala: 100%:
IN;
SP1;
LT;
PU0 0;
PD1999 0;
PD1999 2000;
PD0 2000;
PD0 0;
SP0;
to jest bez poleceń prędkości...
-