Postprocesor
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
Z tym że podstawową, ZUT (dawna politechnika) ma chyba najpełniejszą wersje, z dodatkami łącznie właśnie z postprocesorami, mesem, w liczbie kilkunastu stanowisk, a ostatnio ponoć mieli myśleć nad V6, są na bieżąco z releaseami (po R19 bodaj mieli r22 i którąś pomiędzy chyba), a to kosztuje i to nie mało. Choć w porównaniu z wersją w pełni komercyjną to i tak tanio. A wersja zutu to z tego co kojażę nie całkiem wersja tylko edu ale i pozwalająca na niej zarobkowo pracować. ZUT nie jest uczelnią która żyje tylko ze studentów.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Edukacyjne dla szkół chyba większość jest takich samych. Wątpię że szkoła może wybierać moduły jakie chce, z tego co się orientowałem to dostają prawie full wypas. (jakichś modułów nie ma bo nie udostępniają ich szkołą). Tak samo moduły komercyjne czyt. Moduł VW, Moduł BMW itp. wszystkie samochodówki mają swoje moduły w Catii i żeby coś robić dla VW to musisz od nich wykupić moduł do Catii.polak pisze:Z tym że podstawową,
W poznaniu siedzą na R16 dodatkowo komercyjne chyba też mają bo projekty dla VW i innych można ze współpracą szkoły robić.
Mes, Cam, DMU, powierzchniówka, Photo studio te moduły są (na tych uczą w szkole). Jest jeszcze o wiele wiele wiele więcej modułów ale chyba nie są u nas używane bynajmniej ja się nie spotkałem i nawet nie wiem do czego służą

Od niedawna Catiia wspiera szkoły w swoje oprogramowanie, kiedyś trzeba było wydać kupe kasy teraz już jest trochę inaczej. Taka jest chyba wersja dla szkół (politechnik etc.).
"CATIA V5 Academic Configuration (ED2) brings the full power of CATIA V5 to teachers and their students. This configuration has the functionality to allow students to take a project from the basic concept of part design and sketching, through the surfacing capabilities that CATIA V5 is so famous for, into full assembly.
The ED2 package provides functionality for kinematics and analysis to learn about the impact of design decisions. The package also provides full 5 axis NC manufacturing capabilities all within the same user environment. The over all flexibility of this package has allowed it to be implemented around the world in all types of educational institutions."
http://www.catiastudent.com/portals/301 ... tion.pdf[i][/i]