Zakup nowego miga po powermacie - Str 4
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
Ustaw jakiś prąd nie maksymalny ale prawie, weź kawałek jakiejś czystej blachy i spróbuj spawać, kręć posuwem drutu podczas spawania i jak będzie naj mniej pryskał i ładnie syczał to wtedy parametry są dobrane dobrze, pamietaj żeby nie zmieniać odległości między końcówką prądową a materiałem spawanym.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Miałem takiego maga, spawał chyba nienajgorzej ( gorszego nie widziałem ale na pewno można zrobić ) do blaszek 2 - 3 mm styknie. Używałem go ze dwa lata zarobkowo.
Z posuwem jak słychać z łuku bzyyy try psyyyy bsyyy to za mały, a jak tratatatyk to za duży .
Z posuwem jak słychać z łuku bzyyy try psyyyy bsyyy to za mały, a jak tratatatyk to za duży .

Ostatnio zmieniony 03 sie 2012, 16:01 przez Mariuszczs, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 25
Chodzi mi właśnie o spawanie cieńszych blaszek ok 1mm i wtedy profile itp do 3mm max.Mariuszczs pisze:Miałem takiego maga, spawał chyba nienajgorzej ( gorszego nie widziałem ale na pewno można zrobić ) do blaszek 2 - 3 mm styknie. Używałem go ze dwa lata zarobkowo.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Spawałem też takie cienkie czyli tłumiki i nawet szło, ale przypomniałem sobie że na mieszance chyba dopiero byłem zadowolony ze spawów. Miałem problemy z podajnikiem bo wtedy nie szło kupić do niego kół i dorabiałem ręcznie z mosiądzu. Wkład był tam teflonowy i szybko się przetarł. Ogólnie trochę nerwów mi napsuł wtedy ale już nie pamiętam z czym.
Znalazłem nawet zdjęcie spawu nim robionego blacha poniżej 1mm połączona z chyba 3 mm i to na zakresie 3 jak pamiętam robiłem takie puszki:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5cf ... ae19f.html
Znalazłem nawet zdjęcie spawu nim robionego blacha poniżej 1mm połączona z chyba 3 mm i to na zakresie 3 jak pamiętam robiłem takie puszki:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5cf ... ae19f.html