Pierwsze CNC-ploterek 350x330x110
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 10
No i widzę, że temat odkurzony, tyle że w dziale "Frezarka-konstrukcja metalowa" moja jeszcze nie gotowa. Bloczki z poliacetalu pocięte, przygotowane do wiercenia, wałki w ilościach jednostkowych czekają, sterownik i silniki wypróbowane, śruby czekają na zatoczenie, łożyska też są, pierścienie oporowe zrobione. Jak będzie co fotografować pojawią się zdjątka. Gniazda na łożyska będę musiał sobie sam wyfrezować i tylko do tego zadania powstaje maleństwo z płaskowników Al coś na kształt goCNC na gwintach M6 i wałkach 10mm, ze starą prostnica protetyczną w roli wrzeciona.
Jak nie wiesz co zrobić, zapytaj
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 10
Czas to towar najbardziej deficytowy, ale trzeba troszkę odgrzać temat troszkę inna koncepcja wrzecionka się wykluła jak na zdjątkach

elementy wrzecionka

toż samo inny kąt

elementy z-ki niepowiercone jeszcze, ale przycięte na "wymiar", oczywiście to coś w stylu goCNC. Czeka mnie wiercenie i gwintowanie. Nie mam wiertarki kolumnowej, chyba się zwrócę do Kol bartuss1 coby wywiercić 4 "dziury" Φ3,5mm pogwintuję sobie sam. I to na razie tyle, dalsze postępy powolne chyba będą, ale będą.

elementy wrzecionka

toż samo inny kąt

elementy z-ki niepowiercone jeszcze, ale przycięte na "wymiar", oczywiście to coś w stylu goCNC. Czeka mnie wiercenie i gwintowanie. Nie mam wiertarki kolumnowej, chyba się zwrócę do Kol bartuss1 coby wywiercić 4 "dziury" Φ3,5mm pogwintuję sobie sam. I to na razie tyle, dalsze postępy powolne chyba będą, ale będą.
Jak nie wiesz co zrobić, zapytaj