moje pytanie tak jak w temacie. wie może ktoś czy jest szansa żeby kupić gdzieś listwy zębate o module 2 o długości 3,5m w jednym odcinku?? wysyłałem maile przed kilkoma dniami do kilku sprzedawców którzy sprzedają takie listwy ale nie dostałem od nikogo jakiejkolwiek odpowiedzi dlatego pytam na forum.
wiem że listwy zębate można łączyć z odcinków ale gdybym mógł kupić w jednym odcinku to by mi najlepiej pasowało. jeżeli niema możliwości kupić to trudno będę je łączył.
witam !! myślę że lepiej się odrazu nastawić na łączenie . po pierwsze - o wiele łatwiej kupić , po drugie - z całą pewnością listwy będą się nierównomiernie zużywać ( w jednym miejscu będziesz częściej palił niz w innych ) , po trzecie - w wypadku konieczności wymiany wymieniasz jeden segment a nie całą listwę . a i tak do czegoś je musisz przykręcić . pozdrawiam !!
tylko łączenie wchodzi w grę a jak będziesz miał problem to daj znać to porobię foty jak to połączyć..
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... to nacisnij POMÓGŁ :]
więc jest tak jak przypuszczałem że tak długich nie dostanę no nic będzie trzeba łączyć (a myślałem że uda mi się pójść po najmniejsze linii oporu no ale nic będzie trochę trudniej)
gamaro jak byś mógł zrobić fotki to był bym wdzięczny, na pewno ułatwiły by mi proces montażu.
Witam
Najlepiej łączenie wykonać stosując kawałek listwy 10-15cm. http://www.akcesoria.cnc.info.pl/listwy_zebate.htm tu na stronie "Informacje pomocnicze" jest rysunek. Element montażowy to jest właśnie ten kawałek listwy zębatej
Akcesoria CNC - EBMiA.pl
Elementy Budowy Maszyn i Automatyki www.ebmia.pl
MECHANIKA * AUTOMATYKA * PNEUMATYKA * NARZĘDZIA * BHP, CHEMIA * TWORZYWA SZTUCZNE