Frezarka CNC 2400x * 1400y * 240z potrzebna fachowa opinia.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
IMHO można uznać połowę kroku za rozdzielczość, gdyż przynajmniej przy połowie kroku jest gwarancja, że jest to faktycznie połowa (z uwagi na symetrię) - przy dalszych podziałach nie ma żadnej gwarancji, że podział prądów będzie odzwierciedlony w podziale kątów. Składa się na to nieliniowa charakterystyka ferromagnetyków w stojanie silnika oraz geometria, która nie implikuje dalszego równego podziału.
Tagi:
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 9
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
\Zbych07 pisze:Z tym może być problem. Wszystko wskazuje na to, że jest to patent rodem z USA.hurtownik144 pisze: Mam pytanie odnoście łożysk. Czy gdzies w naszej PL można je dostać ? Prawdę mówiąc nie wiem jak je opisać w zapytaniu do hurtowni?
Ich oryginalna nazwa to : V-Groove Bearings czyli Łożyska V-Groove.
Są na eBayu .... ale tanie nie są : eBay
Trafiłem na coś takiego co może Ci się przyda : LINK
Zastanawiam się jak trwale są te rolki z poliamidu i łożysku 608 . Hmmm ...

artstudio - program od ktorego zaczynalem swoja przygode z komputerami
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Trwałość, to jedno ale poliamid zdaje się bardzo mocno zmieniać rozmiar w funkcji temperatury. Mam wałki poliamidowe fi12, żaden z nich nie ma takiej średnicy a na dodatek ciągle się zmieniają. Kiedyś obserwowałem i mierzyłem dla fanu i wyszło mi, że w pokoju z czasem zmieniają średnicę +/- 0.2mm bez jakiejś specjalnej zmiany temperatury w tymże pokoju. Ot po prostu raz piec się włączył a raz nie.
No ale są różne rodzaje poliamidu a ja mogę mieć ten najbadziewniejszy.
No ale są różne rodzaje poliamidu a ja mogę mieć ten najbadziewniejszy.
czilałt...
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Jak tam projekcik ?
"Trwałość, to jedno ale poliamid zdaje się bardzo mocno zmieniać rozmiar w funkcji temperatury. Mam wałki poliamidowe fi12, żaden z nich nie ma takiej średnicy a na dodatek ciągle się zmieniają. Kiedyś obserwowałem i mierzyłem dla fanu i wyszło mi, że w pokoju z czasem zmieniają średnicę +/- 0.2mm bez jakiejś specjalnej zmiany temperatury w tymże pokoju. Ot po prostu raz piec się włączył a raz nie.
No ale są różne rodzaje poliamidu a ja mogę mieć ten najbadziewniejszy."
Myślę ze nie mamy co przesadzać .. np. do płaskorzeźby dużej dokładności nie potrzeba
"Trwałość, to jedno ale poliamid zdaje się bardzo mocno zmieniać rozmiar w funkcji temperatury. Mam wałki poliamidowe fi12, żaden z nich nie ma takiej średnicy a na dodatek ciągle się zmieniają. Kiedyś obserwowałem i mierzyłem dla fanu i wyszło mi, że w pokoju z czasem zmieniają średnicę +/- 0.2mm bez jakiejś specjalnej zmiany temperatury w tymże pokoju. Ot po prostu raz piec się włączył a raz nie.
No ale są różne rodzaje poliamidu a ja mogę mieć ten najbadziewniejszy."
Myślę ze nie mamy co przesadzać .. np. do płaskorzeźby dużej dokładności nie potrzeba
artstudio - program od ktorego zaczynalem swoja przygode z komputerami