Transporter grawitacyjny - ograniczenie prędkości
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
Transporter grawitacyjny - ograniczenie prędkości
Szukam patentu na zmodyfikowanie transportera grawitacyjnego w taki sposób żeby ograniczyć na nim prędkość elementów. Jak element zostanie wpuszczony na przenośnik ze zbyt dużym impetem, albo na końcu przenośnika jak się rozpędzi to uderza w sąsiedni.. Dodatkowym utrudnieniem jest to ze elementy maja nie dużą masę, (ok 200-300 g, wymiary 200x200)
Ma ktoś jakieś pomysły ?
Ma ktoś jakieś pomysły ?
Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Re: Transporter grawitacyjny - ograniczenie prędkości
http://www.uprp.pl/strona-glowna/Menu01,9,0,index,pl/rockykon pisze:Szukam patentu
-
kol. pukury - to trochę nie tak, mógłbym przecież zastosować kółka które kręcą sie ciężej.., ma to działać tak, że przy małej prędkości opory sa małe, a przy większej prędkość opór jest większy. Kojarzy mi się z tłoczkami w których przelewa się olej..
kol jfk, jak nie masz co robić to pluj i łap, a nie zaśmiecasz swoja aktywnością forum !!
kol jfk, jak nie masz co robić to pluj i łap, a nie zaśmiecasz swoja aktywnością forum !!
-
szczotki to może być to !! ja kombinowałem z kołem o dużej bezwładności + właśnie jakieś szczotki, albo b. miękka guma, jak element jedzie za szybko to natrafia na koło pod spodem, które powoli sie rozkręca, i spowalnia element.
hamulec jest bardzo ciekawy, ale to sie robi zbyt skomplikowane do tego zastosowania, i obawiam sie ze elementy sa jednak za lekkie
póki co szczotki podobają mi sie najbardziej, jutro zobacze jak to sie spisuje ...
hamulec jest bardzo ciekawy, ale to sie robi zbyt skomplikowane do tego zastosowania, i obawiam sie ze elementy sa jednak za lekkie
póki co szczotki podobają mi sie najbardziej, jutro zobacze jak to sie spisuje ...