witam,
zrobiłam piękną donicę na dwór i chcę ją teraz zalaminować, nie wiem tylko czy dobrze się orientuję jak to zrobić.
czy wystarczy jak pokryję styropian wikolem by żywica nie przepaliła styropianu a na to żywica z matą szklaną? a na to szpachel i wygładzić...
może ktoś z was mógłby wspomóc radą jak to zrobić by porządnie i długo się trzymało
laminowanie donicy POMOCY
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re: laminowanie donicy POMOCY
nie poliesterowa żywica tylko epoxydowa i nie musisz pokrywać wikolemlilunciaa pisze:witam,
zrobiłam piękną donicę na dwór i chcę ją teraz zalaminować, nie wiem tylko czy dobrze się orientuję jak to zrobić.
czy wystarczy jak pokryję styropian wikolem by żywica nie przepaliła styropianu a na to żywica z matą szklaną? a na to szpachel i wygładzić...
może ktoś z was mógłby wspomóc radą jak to zrobić by porządnie i długo się trzymało
nie używaj czasem wynalazków typi epidian 53 - bo to jedyny epoxyd na świecie którego rozcienczalnikiem jest styren ktory wlaśnie rozpuszcza styropian
polaminyjesz epoxydem ze szkłem
potem szpachlowanie - i dziala
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Re: laminowanie donicy POMOCY
Super!!! dziekuje za odpowiedzqrba pisze:nie poliesterowa żywica tylko epoxydowa i nie musisz pokrywać wikolemlilunciaa pisze:witam,
nie używaj czasem wynalazków typi epidian 53 - bo to jedyny epoxyd na świecie którego rozcienczalnikiem jest styren ktory wlaśnie rozpuszcza styropian
polaminyjesz epoxydem ze szkłem
potem szpachlowanie - i dziala
lilunciaa
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Dobrze ze mowisz, bo od kilku lat laminuje epidianem53 pozytywowe kopyta ze styropianu, mam chyba jakies lepsiejszy styropian, bo nigdy nie zostal uszkodzonyqrba pisze:nie używaj czasem wynalazków typi epidian 53 - bo to jedyny epoxyd na świecie którego rozcienczalnikiem jest styren ktory wlaśnie rozpuszcza styropian