laminowanie donicy POMOCY

Problemy i ich rozwiązania przy obróbce tworzyw sztucznych ręcznej jak i za pomocą CNC

Autor tematu
lilunciaa
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

laminowanie donicy POMOCY

Post napisał: lilunciaa » 03 maja 2012, 13:28

witam,
zrobiłam piękną donicę na dwór i chcę ją teraz zalaminować, nie wiem tylko czy dobrze się orientuję jak to zrobić.
czy wystarczy jak pokryję styropian wikolem by żywica nie przepaliła styropianu a na to żywica z matą szklaną? a na to szpachel i wygładzić...
może ktoś z was mógłby wspomóc radą jak to zrobić by porządnie i długo się trzymało

lilunciaa

Tagi:

qrba
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Re: laminowanie donicy POMOCY

Post napisał: qrba » 03 maja 2012, 15:23

lilunciaa pisze:witam,
zrobiłam piękną donicę na dwór i chcę ją teraz zalaminować, nie wiem tylko czy dobrze się orientuję jak to zrobić.
czy wystarczy jak pokryję styropian wikolem by żywica nie przepaliła styropianu a na to żywica z matą szklaną? a na to szpachel i wygładzić...
może ktoś z was mógłby wspomóc radą jak to zrobić by porządnie i długo się trzymało
nie poliesterowa żywica tylko epoxydowa i nie musisz pokrywać wikolem
nie używaj czasem wynalazków typi epidian 53 - bo to jedyny epoxyd na świecie którego rozcienczalnikiem jest styren ktory wlaśnie rozpuszcza styropian

polaminyjesz epoxydem ze szkłem
potem szpachlowanie - i dziala

Autor tematu
lilunciaa
Posty w temacie: 2

Re: laminowanie donicy POMOCY

Post napisał: lilunciaa » 03 maja 2012, 21:39

qrba pisze:
lilunciaa pisze:witam,
nie poliesterowa żywica tylko epoxydowa i nie musisz pokrywać wikolem
nie używaj czasem wynalazków typi epidian 53 - bo to jedyny epoxyd na świecie którego rozcienczalnikiem jest styren ktory wlaśnie rozpuszcza styropian

polaminyjesz epoxydem ze szkłem
potem szpachlowanie - i dziala
Super!!! dziekuje za odpowiedz
lilunciaa

hornet20
Posty w temacie: 1

Post napisał: hornet20 » 19 cze 2012, 15:12

qrba pisze:nie używaj czasem wynalazków typi epidian 53 - bo to jedyny epoxyd na świecie którego rozcienczalnikiem jest styren ktory wlaśnie rozpuszcza styropian
Dobrze ze mowisz, bo od kilku lat laminuje epidianem53 pozytywowe kopyta ze styropianu, mam chyba jakies lepsiejszy styropian, bo nigdy nie zostal uszkodzony :D

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Obróbka tworzyw sztucznych”