Pierwsza frezarka cnc
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 11
Na razie podłączyłem tylko jeden sterownik na próbę, silnik się zakręcił, ale nic więcej nie mogę powiedzieć.adri303 pisze:Czy Dell D600 chodzi z tymi sterownikami?
Prace trochę stanęły w miejscu z powodu braku czasu. Ostatnio udało mi się polutować brakujące sterowniki:

Mój "arsenał" wygląda w obecnej chwili tak:

A frezarka tak:

Jak widać już nie wiele zostało do zrobienia, postaram się znaleźć trochę czasu i jak najszybciej wszystko złożyć do kupy i uruchomić, już się nie mogę doczekać

-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 11
Frezarkę skończyłem jakiś czas tremu, ale nie bardzo miałem czas aby o tym napisać. Jestem bardzo zadowolony z efektów. Można ją nazwać jako skończone, gdyż raczej nie będę już w niej nic zmieniał. Wszystko zostało wykonane z maksymalną dokładnością z jaką mogłem to zrobić w moich warunkach. Bardzo dużo nauczyłem się przy jej budowie. Dla mnie ta wiedza i doświadczenie są bezcenne. Mam nadzieję że zaprocentuje to w przyszłości.
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc. Poniżej zamieszczam kilka zdjęć. Niestety nie udało mi się nagrać żadnego dobrego filmiku, ale gdy będę próbował coś następnego frezować, to spróbuję coś nagrać.

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc. Poniżej zamieszczam kilka zdjęć. Niestety nie udało mi się nagrać żadnego dobrego filmiku, ale gdy będę próbował coś następnego frezować, to spróbuję coś nagrać.