Jak chcesz się czegoś nauczyć to zwymiaruj sama i daj do sprawdzenia bo jak ktoś będzie odwalał za Ciebie całą robotę to do końca życia będziesz musiała prosić żeby ktoś to zrobił za Ciebie.
Na przykładzie tego kładu wiesz już jak wymiarować promienie więc bez problemu powinnaś sobie poradzić.
Kład Ci zwymiarowałem cały więc przypatrz się uważnie jak jest zwymiarowany. Ta taka owalna część też będzie zwymiarowana podobnie, będziesz tam miała kilka promieni. Wytęż jeszcze trochę umysł, a na pewno wymyślisz jeszcze sporo wymiarów
Co rozumiesz przez "L"? Widzę, że jest to suma długości potencjalnego okręgu oraz połowy szerokości kładu. Jednak w "L2" wygląda to inaczej. Tak de facto, co oznacza ta wartość?
Ja to widzę tak:
Przez L na rysunku oznaczyłem odległości środków tych łuków. W taki sposób jak Ty to zwymiarowałaś jest to nie do wykonania. O ile na rzucie poniżej masz podany wymiar długości tego kładu to w żaden sposób nie określiłaś położenia tego "wklęsłego" łuku. Niżej masz pokazane dlaczego to takie ważne.