WYTŁACZARKA OLEJU
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
WYTŁACZARKA OLEJU
Mam wyposażony warsztat w obrabiarke itp.po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw oraz Twojej opinji postanowilem spróbować jak tylko zbiore jak najwięcej informacji zaczynam
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Re: WYTŁACZARKA OLEJU
życzę powodzenia -naprawdę szczeretomaszek pisze:Mam wyposażony warsztat w obrabiarke itp.po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw oraz Twojej opinji postanowilem spróbować jak tylko zbiore jak najwięcej informacji zaczynam
w razie problemów pytaj pomoge ....
[ Dodano: 2006-10-03, 21:55 ]
masz tu jeszcze 2 sznurki mysle że pomocne
olej roślinny
i nowe forum z dobrymi ludźmi co pomogą
forum
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Problem z odpadami - a może do peca nie potrzeba wytłaczać oleju - tylko skonstruować palnik zasilany np rzepakiem. A przy produkcji oleju do celow napędowych z odpadów produkować brykiet opałowy.
Pozdrawiam
Cokolwiek Byś nie zrobił i tak Będziesz żałować - BROMBEL Liczy się suma kosztów globalnych.
Cokolwiek Byś nie zrobił i tak Będziesz żałować - BROMBEL Liczy się suma kosztów globalnych.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
kiedys jak rozmawiałem z kimś o pozostałościach z produkcji oleju to podobno resztki te dobrze nadaja się na pasze bo podobno są wysokobiałkowe.a przecież zawsze można je zbrykietować i do pieca z dodatkiem węgla
a co do pieca to nie trzeba wcale konstruowac bo są już piece do opalanaia zbożem np. owsem

hmm