Witam,
Minimum 1m jest potrzebny do transmisji różnicowej. Kabel musi mieć minimalną pojemność.
Pozdrawiam
Whale3 pomocy
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 6
Miałem 10cm dzisiaj dla próby wpiąłem 1,5m nie zauważyłem zmian, w dodatku dalej mam te strzały podczas pracy silnika 
Całe popołudnie zabawy i jedyne co zauważyłem to uderzenia występują najmniej gdy wartość Li = 0
Ogólnie silnik pracuje najlepiej gdy mam skrajnie małe nastawy np:
Ap - 1000
Ad - 0
Ai - 50
Przy wysokich wartościach silniki pracują jak gdyby miały kamienie w łożyskach
Jak na początku bawiłem się podłaczaniem silników na sucho (biurko) udało mi się ustawić tak że ładnie śpiewały niestety teraz jedynie słychać rechotanie z przytupem
[ Dodano: 2012-02-28, 13:57 ]
Czy może ktoś wie czemu w wersji 3 programu Serwokonfigurator zrezygnowano z opcji autotuningu ? lub czy można wykorzystać może program inny program do strojenia serwa opartego na tym sterowniku ?
Już ręce mi opadają

Całe popołudnie zabawy i jedyne co zauważyłem to uderzenia występują najmniej gdy wartość Li = 0
Ogólnie silnik pracuje najlepiej gdy mam skrajnie małe nastawy np:
Ap - 1000
Ad - 0
Ai - 50
Przy wysokich wartościach silniki pracują jak gdyby miały kamienie w łożyskach
Jak na początku bawiłem się podłaczaniem silników na sucho (biurko) udało mi się ustawić tak że ładnie śpiewały niestety teraz jedynie słychać rechotanie z przytupem

[ Dodano: 2012-02-28, 13:57 ]
Czy może ktoś wie czemu w wersji 3 programu Serwokonfigurator zrezygnowano z opcji autotuningu ? lub czy można wykorzystać może program inny program do strojenia serwa opartego na tym sterowniku ?
Już ręce mi opadają