Ploter frezujazy o polu pracy x900 y1000 z200
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
skoro już zamierzasz użyć w swojej konstrukcji śrub kulowych to może by zastanowił sie nad serwami do swojej konstrukcji ..
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Za cienki płaskownik. Daj conajmniej 150 x 20.Płaskownik 10mm ugnie się pod własnym ciężarem na środku coś około 3mm i jak potem spasujesz mocowania nakrętek?! Najlepiej to zastosuj 2 płaskowniki i 2 nakrętki. Albo olej płaskownik i daj rurę kwadrat!ScOOti pisze:Naped bedzie poprzez srube trapezowa. Brama bedzie spieta od spodu. Plaskownikiem 50x10
Ojej, a jakie stery do tego? 6A to dużo...ScOOti pisze: Silniki krokowe:
Liczba kroków 200
Ilość wyprowadzeń 4
Napięcie 2.7 V
Prąd fazy 6 A
BTW:
A ja mam już stół z mdfu 25 laminowanego. Ogólnie to mam 3 stoły bo wyszło taniej kupić całą płyte 2,8m x 2,2m i ją pociąć na miejscu niż płacić za kawałek

https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
ja wiem ze bardzo lubicie konstrukcje ciosane, ale zamiast plaskownika 20mm mozna przeciez pospawac teownik czy ceownik i ten nie ma prawa sie wygiac pod wlasnym ciezarem
a co do sterownika...
jakie by bylo zainteresowanie sterownikiem 12A 85V z mikrokrokiem, powielaniem impulsow (praca w stalym mikrokroku i symulowanie pracy polkrokowej) czy definiowalnymi profilami pradowymi silnika z poziomu pc
orientacyjny koszt 500+vat
a co do sterownika...
jakie by bylo zainteresowanie sterownikiem 12A 85V z mikrokrokiem, powielaniem impulsow (praca w stalym mikrokroku i symulowanie pracy polkrokowej) czy definiowalnymi profilami pradowymi silnika z poziomu pc
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Zamiast krokowek dał bym serwa przy takim polu pracy bedzie to duzym plusem natomiast roznica w cenie nie powinna byc tak wielka bo przeciez silniki krokowe o takich parametrach tez swoje kosztuja...ScOOti pisze:Naped bedzie poprzez srube trapezowa. Brama bedzie spieta od spodu. Plaskownikiem 50x10
Silniki krokowe:
Liczba kroków 200
Ilość wyprowadzeń 4
Napięcie 2.7 V
Prąd fazy 6 A
Rezystancja uzwojenia 0.45 ohm
Indukcyjność uzwojenia 5.1 mH
Moment trzymający 8.5 Nm
Rotor Interia 2700 g-cm2
Detent torque 2.4 kg-cm
Waga 3.8 kg
Długość 118 mm
Wrzeciono narazie otym nie mysle
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
a skąd się bierze taki duży koszt tego sterownika ...candle pisze:jakie by bylo zainteresowanie sterownikiem 12A 85V z mikrokrokiem, powielaniem impulsow (praca w stalym mikrokroku i symulowanie pracy polkrokowej) czy definiowalnymi profilami pradowymi silnika z poziomu pc
[ Dodano: 2006-09-29, 09:06 ]
czasem lepiej mieć dobre mocne silniki krokowe niż kiepskie serwo ... a swoją drogą forum idzie ostatnio w stronę serw ..Misiu15go pisze:Zamiast krokowek dał bym serwa przy takim polu pracy bedzie to duzym plusem natomiast roznica w cenie nie powinna byc tak wielka bo przeciez silniki krokowe o takich parametrach tez swoje kosztuja...
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Właśnie uruchamiam taki sterownik ( własnego projektu) - o podobnych parametrach.candle pisze:ja wiem ze bardzo lubicie konstrukcje ciosane, ale zamiast plaskownika 20mm mozna przeciez pospawac teownik czy ceownik i ten nie ma prawa sie wygiac pod wlasnym ciezarem
a co do sterownika...
Nie jest konfigurowalny z poziomu PC ( tylko potencjometry na płytce).
Orientacyjny koszt części i płytki - około 230 zł brutto.