angielski powinien być,
w standardzie chyba są cztery języki i zmienia je parametr , -było o tym na forum
w razie co mogę sprawdzić u siebie
co do błędu to przy puszczaniu symulacji wyskakuje informacja co jest źle,
na przykład: (12,3,1)
12- numer programu
3 - numer bloku w programie
1 - pierwsza linia
MAZATROL T32-2 na tok. QuickTurn
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
To znalazem na forum cnc professional
K58 should be 00000000 in parameter for English. Must power off control to activate.
Po naszemu:
Zmien parametr K58 na 00000000 i zrestartuj maszyne.
Na innym forum twierdzili to samo co tomaszekg1, ze trzeba karty w sterowniku zmieniac.
Zycze powodzenia w testach i prosze informacje czy ten parametr rzeczywiscie zmienil jezyk.
K58 should be 00000000 in parameter for English. Must power off control to activate.
Po naszemu:
Zmien parametr K58 na 00000000 i zrestartuj maszyne.
Na innym forum twierdzili to samo co tomaszekg1, ze trzeba karty w sterowniku zmieniac.
Zycze powodzenia w testach i prosze informacje czy ten parametr rzeczywiscie zmienil jezyk.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam !
Sam od nie dawna programuje w t32 ( nawet z pewenumi sukcesami ).
Moje problemy ze złymi danymi procesowymi w 90% wiązały się ze złym zrozumieniem jakie dane programowany proces potrzebuje ( np przemieszczenie po x-sie podczas wiercenia ) a odnośnie złego konturu , ze złym początkowym miejscem przyłożenia nażędzia ( Rozpoczęcie obróbki w materjale a nie ponad nim ).
Pozdrawiam .
Sam od nie dawna programuje w t32 ( nawet z pewenumi sukcesami ).
Moje problemy ze złymi danymi procesowymi w 90% wiązały się ze złym zrozumieniem jakie dane programowany proces potrzebuje ( np przemieszczenie po x-sie podczas wiercenia ) a odnośnie złego konturu , ze złym początkowym miejscem przyłożenia nażędzia ( Rozpoczęcie obróbki w materjale a nie ponad nim ).
Pozdrawiam .